Εργατικό Κέντρο: Κάτω τα χέρια από τη ΡΟΔΑ και τη ΔΕΥΑΡ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΑΡ
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κλεισίματος της ΔΕΥΑΡ και της ΡΟΔΑ, που ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή δημοσιεύματα Αθηναϊκών εφημερίδων. Το κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων δεν υπακούει σε καμία έννοια αξιολόγησης, απλώς εξυπηρετεί τον τυφλό στόχο της κυβέρνησης και της τρόϊκας για συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού απολύσεων που έχει συμφωνηθεί.
Η δημοτική επιχείρηση ΡΟΔΑ είναι μια ιστορική επιχείρηση που επί χρόνια εξυπηρετεί συγκοινωνιακά τους κατοίκους του νησιού. Με το Ν. Καλλικράτη έχει μετεξελιχθεί στην μοναδική κοινωφελή επιχείρηση που προβλέπει ο Νόμος αυτός για τον ενοποιημένο Δήμο Ρόδου. Επιπλέον δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, εξυπηρετεί και επιτελεί κοινωφελές έργο και δεν πρέπει να οδηγηθεί στον αφανισμό. Εκτός από τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των ντόπιων και των επισκεπτών, η Δημοτική επιχείρηση είναι παρούσα σε κάθε έκτακτο συμβάν όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και  συνδράμει  και υποστηρίζει τον Δήμο και τις δομές του σε κάθε δραστηριότητά του, χωρίς κανένα όφελος.
Η ΔΕΥΑΡ είναι η μοναδική επιχείρηση στο νησί, που διαχειρίζεται το νερό και την αποχέτευση (βιολογικές εγκαταστάσεις) και η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει το τεράστιο έργο της διαχείρισης κσι τησν λειτουργίας του φράγματος του Γαδουρά (δίκτυο διανομής και ταχυδιυλιστήριο ). Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει μία τέτοια επιχείρηση στα χέρια ιδιωτών, κάτι το οποίο θα σημάνει την αύξηση της τιμής του νερού, το οποίο αποτελεί κοινωνικό αγαθό.
Δηλώνουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του νησιού και εδώ και πολλά χρόνια έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία του τόπου μας. Για το λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμό τους, το οποίο θα σημάνει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών του νερού και της συγκοινωνίας.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στηρίζει και θα στηρίξει όλες τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων των εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις και θα σταθεί πλάι τους με κάθε μέσο σε κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων.
Καλούμε τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής να συστρατευθούν στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, για να αποτραπεί το κλείσιμο των παραπάνω επιχειρήσεων. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα...
O γνωστός Ροδίτης ορθοπεδικός Μανώλης Σαρικάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Αρχή...
Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...