ΕΡγατική Πρωτοπορία: Η δημοτική αρχή Ρόδου με το «αποφασίζω και διατάξω» μεταθέτει υπαλλήλους ....

Ρόδος, 29-8-2024

Από την αρχή της θητείας της διαπιστώθηκε εγκαίρως ότι εφαρμόζει πλέον απροκάλυπτα τακτικές του «αποφασίζω και διατάξω» με προσχηματικό ενδιαφέρον για αξιοκρατία και ισότιμη διαχείριση των υπαλλήλων. Μετά από 9 μήνες, κάθε υπάλληλος γνωρίζει περιστατικά για εξυπηρέτηση ημετέρων, για άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους συνεπείς υπαλλήλους, για βολέματα σε «τεμπέληδες» της αρεσκείας της κ.α..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ειδική συμφωνία μεταξύ της Γενικής Γραμματέως και της κας ΚΛΑΔΟΓΕΝΗ Κωνσταντίνας, ώστε να εμφανίζεται στον χώρο εργασίας της μόνο για 2 ημέρες την εβδομάδα! Προφανώς, οι υπόλοιποι υπάλληλοι της οικείας Δνσης είναι «κορόιδα» να εργάζονται 5 ημέρες…

Όμως, και στις άλλες υπηρεσίες «ανθεί» το φαινόμενο της άνισης μεταχείρισης των υπαλλήλων. Πως είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να έχει απορρίψει προηγουμένως αιτήσεις για οικειοθελής μετακίνηση υπαλλήλου σε άλλη δημοτική υπηρεσία, ενώ 3 ημέρες πριν το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών να αποφασίζει για 18 μετακινήσεις; Γιατί η εισήγηση της αρμόδιας Δντριας «ετοιμάστηκε στα κρυφά»; Με τι αντικειμενικά κριτήρια πραγματοποιήθηκαν αυτές; Ασκήθηκε ψυχολογική πίεση; Γιατί δεν ενημερώθηκε εγκαίρως ο συνδικαλιστικός μας φορέας;

Δυστυχώς η Πρόεδρος και επικεφαλής της ΔΑΣΟΤΑ Ρόδου ευθύνεται για την απαξίωση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη αυτού, προχώρησε από μόνη της σε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα. Όχι να διαμαρτυρηθεί για τις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά μόνο για την υπάλληλο στο Τμήμα Προσόδων. Μάλιστα, κατόπιν εορτής πρότεινε στο Δ.Σ. του Συλλόγου κείμενο καταγγελίας, στο οποίο είχε εξαφανίσει κάθε αναφορά για μετακινήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς!

Η ως άνω στάση της αποδεικνύει ότι έχει «γραμμένους» τους υπαλλήλους και τα προβλήματά τους στους Παιδικούς Σταθμούς. Το ενδιαφέρον της εξαντλείται στα «παραμύθια» και στην ψηφοθηρία αυτού του χώρου εργασίας. Ούτε καν έχει απαντήσει στο αίτημα της Εργατικής Πρωτοπορίας για οργάνωση συνάντησης στις αρχές του Σεπτέμβρη σχετικά με συγκρότηση της ανοιχτής επιτροπής στους Παιδικούς Σταθμούς!

Θυμίζουμε ότι μόνο η παράταξή μας έχει βγάλει καταγγελία εις βάρος της Δντριας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ρόδου σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων! Μάλιστα, έχουμε απαιτήσει πώς οι όποιες μετακινήσεις να πραγματοποιούνται με αντικειμενικά κι όχι με υποκειμενικά κριτήρια! Για το λόγο αυτό, θα συνεχίζουμε να πιέζουμε, ώστε να υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες της εργοδοσίας στους Παιδικούς Σταθμούς.

Όμως, δεν υποβαθμίζουμε και το θέμα της αυθαίρετης μετακίνησης εις βάρος της υπαλλήλου στο Τμήμα Προσόδων. Λέμε αυθαίρετης, γιατί δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αιτιολόγηση. Εύλογα υπάρχουν αντίστοιχα ερωτήματα για την σκοπιμότητα και αυτής της μετακίνησης. Δόθηκε εγγράφως η σύμφωνη γνώμη του άμεσα προϊσταμένου της; Υπήρχε έγγραφο αίτημα υπηρεσιακής ανάγκης από τη δημοτική ενότητα; Τι προσόντα υπαλλήλου ζητούσε; Μήπως αυτά ήταν «φωτογραφικά»; Γιατί δεν ενημερώθηκε η υπάλληλος εγκαίρως, ώστε σε τυχόν διαφωνία της είτε να υποβάλλει εγγράφως τις αντιρρήσεις είτε να ενημερώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου για να παρέμβει; Γιατί η ανάγκη της δημοτικής ενότητας δεν καλύφθηκε με μετακίνηση από τις πιο κοντινές δημοτικές ενότητες; Γιατί δεν βγήκε ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μήπως υπάρξει αίτηση οικειοθελής μετακίνησης;

Για τα ως άνω ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσει η εργοδοσία. Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου, όπως παρέμβει στο Δήμαρχο Ρόδου, στην Γενική Γραμματέα και στους αρμόδιους αντιδημάρχους, ώστε να δώσουν εξηγήσεις και να επανελέγξουν τις αποφάσεις τους.

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου είναι υπέρ της άποψης ότι ο μόνος τρόπος εξάλειψης του διαχρονικού φαινομένου των αυθαίρετων μετακινήσεων είναι η διαπραγμάτευση μιας έγγραφης συμφωνίας με την εργοδοσία για απαγόρευση μετακινήσεων χωρίς αίτηση του ίδιου του υπαλλήλου. Οι εξαιρέσεις για υπηρεσιακές ανάγκες να πραγματοποιούνται μόνο με προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, δίνοντάς τους χρόνο για υποβολή των δικών τους απόψεων. Οι μετακινήσεις αυτές να βασίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια, με τεκμηριωμένη κι όχι αόριστη αιτιολόγησή τους. Τέλος, όλες οι διαδικασίες στις μετακινήσεις να είναι δημόσιες, διαφανείς και με επανέλεγχο κάθε ένστασης του υπαλλήλου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...