Εργαζόμενοι της Καίρ προς πρόεδρο: Μάλλον για Διοίκηση "παλαιάς κοπής" θα πρέπει να ομιλούμε!

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Εταιρείας κ. Χρυσοστομάκη στην ΕΡΑ για συνδικαλισμό παλαιάς κοπής και απουσία των εργαζομένων από τη μάχη επιβίωσης της Εταιρείας (πηγή VERENA.GR ) έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

α) Θεωρούμε τις δηλώσεις ενός Προέδρου που παρά την πολιτική του απέναντι μας έχει τύχει της μεγαλύτερης δυνατής «ασυλίας» εκ μέρους μας, διότι ακριβώς έχουμε συναίσθηση της δύσκολης θέσης της Εταιρείας μας, τουλάχιστον απρεπείς.
β) Ο κ. Πρόεδρος αντί να εκτιμά τη στάση της Διοίκησης των εργαζομένων η οποία έχει αποφύγει κάθε μορφής διεκδίκησης των αιτημάτων τους με στάσεις και απεργίες και έχει μεριμνήσει να κατοχυρώσει και, προσέξτε, όχι προς το παρόν να απαιτήσει, την νόμιμη νομική κάλυψη των οφειλομένων τους, χαρακτηρίζει την εν γένει συμπεριφορά της συνδικαλισμό παλαιάς κοπής. Μάλλον για Εταιρική Διοίκηση «παλαιάς κοπής» θα έπρεπε να ομιλούμε όταν ενώ οι εργαζόμενοι, με δική τους πρωτοβουλία, έχουν δεχθεί μείωση μισθών 15%, ημιαπασχολήσεις και απολύσεις επιμένει να θεωρεί πρωτεύοντα προς επίλυση ζητήματα την κατάργηση των τοπικών αργιών και την επέκταση του ωραρίου των υπαλλήλων (07:45-15:30) κατά ένα τέταρτο!
γ) Η στάση των εργαζομένων στην μάχη της Εταιρείας εκδηλώθηκε είτε με διακριτικές παρεμβάσεις μελών της Διοίκησης μας είτε με παύση της πίεσης για επίλυση των προβλημάτων τους. Δεν αντιλαμβανόμαστε το παράπονο του κ. Προέδρου για παραπάνω στήριξη από τους εργαζόμενους τους οποίους από την αρχή της θητείας του έχει αποφασίσει να έχει απέναντι και όχι μαζί του.
δ) Τέλος θεωρούμε λυπηρό, παρά την επιτυχή έκβαση του προβλήματος που ταλάνιζε την Εταιρεία μας για τόσο καιρό και του πνεύματος των ημερών, το να θεωρεί σκόπιμο ο κ. Πρόεδρος να καταφερθεί εναντίον των εργαζομένων.
 Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε για δύο λόγους: Πρώτον για να υπάρξει αντίλογος και μην δημιουργούνται εντυπώσεις και δεύτερον να δείξουμε και πάλι ότι οι όποιες έντεχνες προσπάθειες μετακύλισης ευθυνών για τα προβλήματα της Εταιρείας μας, που οι εκάστοτε Διευθύνσεις ή Διοικήσεις δημιούργησαν, στους εργαζόμενους δε θα πετύχουν.




ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...