Εργαζόμενοι, μεριδιούχοι, «εγκλωβισμένοι» καταθέτες και δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ζητούν δικαιοσύνη…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1
Εργαζόμενοι, μεριδιούχοι, «εγκλωβισμένοι» καταθέτες και δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ζητούν δικαιοσύνη…
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να το στηρίξει.
Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου

Με πρωτοβουλία του Χαράλαμπου Κόκκινου επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (έστω και εκτός Ημερησίας Διατάξεως!!!)  στις 20/12/2013  το «πρόσφατο λουκέτο» στη Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.  Ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε ως εθνικό και οικονομικό ζήτημα το κλείσιμο της τράπεζας αφού αποτελούσε εδώ και δεκαετίες τον οικονομικό πνεύμονα της ακριτικής και νησιωτικής περιοχής μας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι:

•    Εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και αυτοί και οι οικογένειές τους «βυθίζονται» στη φτώχεια και στην αβεβαιότητα.
•    Εκατοντάδες παλαιοί  μέτοχοι – μεριδιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους.
•    Χιλιάδες δανειολήπτες αλλάζουν καθεστώς και ανησυχούν για την πορεία διευθέτησης των δανείων τους.
•    Αγνοείτε ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.
•    Χιλιάδες καταθέτες που έχουν ανάγκη τα χρήματά τους αδυνατούν να τα λάβουν και να έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους γιατί αυτές είναι δεσμευμένες από την Alpha Bank που απορρόφησε την Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος και η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισμα στήριξης και απόφαση όπου:
α. Να υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη Διοίκηση της Alpha Bank  που θα ζητά την αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων της Τράπεζας Δωδεκανήσου, την απελευθέρωση των καταθέσεων και την αξιοποίησή τους από τους καταθέτες και οι παλαιότεροι μέτοχοι της τράπεζας να μην οδηγηθούν στην καταστροφή.
β. Να υπάρξει άμεση συνάντηση με τον εκκαθαριστή προκειμένου να δοθούν λύσεις και να απαντηθούν τα μεγάλα ερωτήματα που έχουν προκύψει από το κλείσιμο της τράπεζας αλλά και τη διασφάλιση των περιουσιακών της στοιχείων.  
γ.  Να ανακληθεί η απόφαση. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να στηρίξει με κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο   που ασκείται για την ακύρωση της απόφασης.

Χαράλαμπος Κόκκινος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...