Εργαζόμενοι ΕΡΤ: «Αδιάλλακτος, συκοφαντικός και εριστικός ο κ. Καψής»

ΠΟΣΠΕΡΤ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ

Αγία Παρασκευή,
1η Νοεμβρίου 2013

Αδιάλλακτος, συκοφαντικός και εριστικός εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά ο υφ. Δημ. Ραδιοτηλεόρασης, υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου και την πολιτική του «μαύρου», στη συνάντηση που είχαν μαζί του σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Καψής προτίμησε ακόμη μια φορά να επιμείνει στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση, αρνούμενος να δει την πραγματικότητα, αποκρούοντας τις προτάσεις που του ανέπτυξαν εκ νέου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ:

    Με δεδομένη την νομοθετημένη ύπαρξη δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, να ενταχθούν τώρα σε αυτόν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και να ξεκινήσει η διαδικασία αναμόρφωσής του με αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων που ήδη έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

    Να αναλάβουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις Περιφερειακές ΕΡΤ/ΕΡΑ την πλήρη κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αφού όπως ο ίδιος ο υφυπουργός έχει δημοσίως παραδεχτεί, το τηλε-μόρφωμα της «ΔΤ» αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια αποστολή.

Στις προτάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ ο κ. Καψής απάντησε με τις γνωστές «προτροπές» για εκκένωση του Ραδιομεγάρου, μεταθέτοντας την ευθύνη εκκένωσης στο υπουργείο Οικονομικών και στις εισαγγελικές αρχές,  επιμένοντας ωστόσο να ξεχνά πως ακόμη αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την υπόθεση της ΕΡΤ που παραμένει νομικά ανοιχτή.

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Καψής δήλωσε αναρμόδιος για τα πάντα. Για την ΕΡΤ παρέπεμψε στην Κυβέρνηση, για το κτήριο παρέπεμψε στον κ. Στουρνάρα, για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους παρέπεμψε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον κ. Μάναλη, για την ελληνική προεδρία, τέλος, εμφανίστηκε απρόθυμος να εξηγήσει αν θα την αναλάβει Δημόσιος Φορέας, για τη ΝΕΡΙΤ παρέπεμψε στο Εποπτικό Συμβούλιο. Άλλωστε, δήλωσε ότι ακόμα κι αν τα αναλάβουν, αυτό θα γίνουν με τη μέθοδο του outsourcing (δηλαδή, των αναθέσεων σε ιδιώτες).

Μετά από αυτό το γαϊτανάκι της παραπομπής, είναι πραγματικά άξιο απορίας για το ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος και το αντικείμενο ευθύνης του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Όταν, μάλιστα, του ζητήθηκε να κάνει ο ίδιος μια πρόταση, αφού καμία άλλη δεν είναι του γούστου του, ο κ. Καψής δήλωσε «το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σηκωθείτε να φύγετε από το Ραδιομέγαρο», δείχνοντας παράλληλα με το χέρι του την πόρτα του γραφείου του στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για άλλη μια φορά προσήλθαν με ειλικρινή διάθεση για διάλογο και εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση από την 11η του Ιούνη· συνάντησαν, ωστόσο, ξανά το τείχος της απόλυτης αδιαλλαξίας.

Κι επειδή φαίνεται πως ο κ. Καψής δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει πέντε μήνες στην Αγ. Παρασκευή, στην Αγγελάκη, στη Λεωφόρο Στρατού, αλλά και σε δεκαεννιά πόλεις σε όλη την Ελλάδα, του δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, μήπως και το συνειδητοποιήσει, ότι η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...