Επιχειρηματικότητα και το μεταναστευτικό στη συνάντηση Γιάννη Πάππου με Γερμανό Πρέσβη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ.

- Η επιχειρηματικότητα και το μεταναστευτικό τέθηκαν επί τάπητος κατά την παραγωγική συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου με τον Πρέσβη της Γερμανίας Dr. Ernst Reichel την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Τον Γερμανό Πρέσβη, τον οποίον συνόδευε ο Πρόξενος της Γερμανίας στη Ρόδο, κ. Δημήτριος Γιώρτσος υποδέχθηκαν στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου και ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αντώνογλου.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στον τομέα της επιχειρηματικότητας, στο   πλαίσιο διασύνδεσης δωδεκανησιακών και γερμανικών επιχειρήσεων, διερευνώντας τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Πάππου, στον εξωστρεφή χαρακτήρα των δωδεκανησιακών επιχειρήσεων καθώς και στην επαγγελματική δραστηριοποίηση Γερμανών υπηκόων στα Δωδεκάνησα οι επιχειρήσεις των οποίων ξεπερνούν τις 170.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου έδωσε έμφαση στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος και ιδίως στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα νησιά και κατ΄επέκταση η χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τον κ. Ernst Reichel την έμπρακτη συνδρομή της Γερμανίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και επιτήρηση των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων, συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στην εθνική προσπάθεια.

«Είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη προστασία των συνόρων της Ε.Ε., μέσω κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών. Η ανακούφιση των προσφύγων αλλά και των κατοίκων των νησιών ως σημεία πρώτης υποδοχής, απαιτούν συνεργασία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε δεδομένη την στήριξη της Γερμανίας», υπογράμμισε ο κ. Πάππου.

Ο Γερμανός Πρέσβης, διαβεβαίωσε τον κ. Πάππου ότι η Γερμανία στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ - Δεν υπάρχει τίποτα πιο βέβαιο από του θανάτου τον...