"Επιχείρηση" Κάσος καθαρή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : «  ΚΑΣΟΣ ΚΑΘΑΡΗ »-Αν η καθαριότητα, κατά την παλαιά παροιμία, είναι μισή αρχοντιά, είναι αυτή που έλειπε για να καταστήσει απόλυτη αρχόντισσα τη Μπούκα, το γραφικό λιμανάκι - σημείο αναφοράς, για το νησί της Κάσου.
 Εφαρμόζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, η Δημοτική Σύμβουλος Λέλα Δημητρίου, αρμόδια για τον ευπρεπισμό της Μπούκας και του Λιμανιού, πήρε κυριολεκτικά την κατάσταση στα χέρια της.  Με προσωπική χειρωνακτική εργασία και τη συνδρομή του Προέδρου των Αλιέων Γιώργη Μηνά και ομάδας εθελοντών έκαναν το στολίδι της Κάσου ακόμα πιο όμορφο, πραγματική όαση για τους κατοίκους και πόλο έλξης για τους επισκέπτες.
 Φρεάτια καθαρίστηκαν, συσσωρευμένη άμμος μαζεύτηκε, δίχτυα και παραγάδια βρήκαν τη θέση τους, τα πλακόστρωτα έλαμψαν και οι γωνίες ασβεστώθηκαν.
Σειρά τώρα έχουν οι δέστρες που θα βαφτούν και η αντικατάσταση των σκοινιών της κάθε βάρκας, κι αμέσως μετά αρχίζει ο καλλωπισμός και ο καθαρισμός του Λιμανιού.
 Η Δήμαρχος Μαίρη Τσανάκη είναι αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά την εικόνα του νησιού, ξεκινώντας από το κρίσιμο θέμα της καθαριότητας. Επισημαίνει, βεβαίως, ότι η καθαριότητα δεν είναι "στιγμιαία", αλλά χρειάζεται διαρκής αγώνας, γι΄αυτό και συγκροτεί ήδη τις απαραίτητες δομές. Το παράδειγμα της Μπούκας δείχνει ότι η συμβολή των κατοίκων σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πολύ σημαντική.
      Η Κάσος αποκτά νέο πρόσωπο, οι μικρές κινήσεις  θα φέρουν το μεγάλο αποτέλεσμα, έτσι ώστε το νησί να γίνει πιο όμορφο γι΄ αυτούς που ζουν εκεί και πιο ελκυστικό για όσους πρόκειται να το επισκεφτούν.
 Οι πατριώτες που συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι: Δημήτριος Εμμ. Φραγκούλης  Κώστας Εμμαν. Μαστρομανώλης, Μιχάλης Παπακανάκης, Νίκος Παπακανάκης, Θεοδώσης Ν. Χατζηπέτρος, Μάρκος Ιερομόναχος, Μιχάλης Δημητρίου (Μαρκαντώνης).Εκ του Δήμου Κάσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...