Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 79 ατόμων επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος στην Κάρπαθο

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Καρπάθου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'' για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο και άμεσα ξεκίνησε η περισυλογή και διάσωση εβδομήντα εννέα (79) συνολικά αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το Περιπολικό πλοίο με ασφάλεια στο λιμένα Λακκίου ν. Λέρου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προκειμένου μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. ν. Λέρου, ενώ το Ι/Φ σκάφος, κενό επιβατών οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού και του ιδιωτικού σκάφους «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ.Δ. 24 στον λιμένα Καρπάθου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...