Επιτυχημένη η εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με Ρένα Δούρου – Γιάννη Ραγκούση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Επιτυχημένη η εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

με Ρένα Δούρου – Γιάννη Ραγκούση

-Πάρε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου και στα Δωδεκάνησα, ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ.

 

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η ανοικτή πολιτική συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την κοινωνία της Δωδεκανήσου για την αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική παράταξη, με κεντρικούς ομιλητές τη Ρένα Δούρου και τον Γιάννη Ραγκούση, την περασμένη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Πλήθος κόσμου, με πολλά νέα πρόσωπα, απέδειξε πως η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν μικρή για να μας χωρέσει όλους και όλες. Στη συζήτηση αναζητήθηκε ο κοινός τόπος, όλα όσα μας ενώνουν και για τα οποία αγωνιούμε και διεκδικούμε για το σύνολο της κοινωνίας.

Κυρίαρχο ζήτημα η ανησυχία όλων για την παρούσα κατάσταση και το προσεχές μέλλον της κοινωνίας και της χώρας με την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υιοθετεί και υλοποιεί πολιτικές που είτε απερρίφθησαν από τους πολίτες στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν της χώρας, είτε προέρχονται από το μακρινό, προδικτατορικό παρελθόν της σκληρής δεξιάς.

Η διαπλοκή, η ασυδοσία της εξουσίας, το επιτελικό κράτος ημετέρων, η νομική και οικονομική ασυλία των προνομιούχων, η υποχώρηση της διεθνούς θέσης της χώρας σε ρόλο επαίτη και παρατηρητή, η ανικανότητα διαχείρισης της καθημερινότητας και σημαντικών θεμάτων όπως το προσφυγικό, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, η άγρια καταστολή από τα σώματα ασφαλείας, συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί σε προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της κοινωνίας μας.

Η προχθεσινή συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη της συνεννόησης όλων μας, προς μια κατεύθυνση αντίστασης και ανατροπής αυτού του καθεστώτος, μέσω ιδεών και προτάσεων, οι οποίες θα υπερβούν τα αδιέξοδα των επιλογών της ΝΔ για την κοινωνία, και θα αναδείξουν τις αριστερές και προοδευτικές πολιτικές ως το κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα στις επόμενες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια, διαλέγεται με την κοινωνία και εμπλουτίζεται με νέες ιδέες, και στο προσεχές Συνέδριό του θα επισφραγίσει το νέο αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό μέτωπο που χρειάζεται η χώρα.

Πάρε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου και στα Δωδεκάνησα, ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ.

Το Γραφείο Τύπου.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...