Επιτυχημένη η διημερίδα για τον εκφοβισμό που έγινε στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο δράσεων που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής  της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ¨Δίοδος¨ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  με θέμα τον εκφοβισμό.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε τετράωρη συνάντηση εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων που δραστηριοποιούνται τοπικά σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων με στόχο τη δικτύωση.
Οι φορείς οι οποίοι συμμετείχαν  με εκπροσώπους τους ήταν: ΚΕΔΔΥ Ρόδου, ΚΕΘΕΑ, ΣΣΝ, ΠΑΝΑΚΕΙΑ, ΚΕΣΥΠ, Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Σχολικοί Σύμβουλοι Α΄βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, Ξενώνας Κακοποιημένων γυναικών, Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών θυμάτων βίας, Τμήμα Παιδείας Δήμου Ρόδου, Υπηρεσία επιμελητών ανηλίκων, Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ρόδου.
Με αυτή την συνάντηση έγινε το πρώτο βήμα δικτύωσης, ενίσχυσης και σχεδιασμού συστημικών δράσεων που αφορούν στην ευαισθητοποίηση και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Ακταίον, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακός εκφοβισμός: Όταν ο ¨αόρατος φίλος¨ γίνεται… ¨ορατή απειλή¨»
Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί καθώς και μεγάλος αριθμός γονιών και φοιτητών.
Οι εισηγητές της ημερίδας κύριοι  Χατζηπέμου Θεολόγος, Msc, Ειδικός Παιδαγωγός-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και  Ασημόπουλος Χάρης , Επικ. Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Τ.Ε.Ι Αθήνας, ανέπτυξαν διεξοδικά το φαινόμενο του εκφοβισμού και παρουσίασαν ολιστικές παρεμβάσεις βοηθητικές για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.  

Για άλλη μια φορά φάνηκε τόσο μέσα από τη συνάντηση εργασίας, όσο και από την ημερίδα, ότι για να είναι αποτελεσματικά τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, χρειάζεται εκτός από την ευαισθητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών και η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και δομών σε αυτά
και φυσικά η υποστήριξη και διεύρυνση τους από την πολιτεία.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...