Επιτυχής η δράση για την ενδυνάμωση της γυναικείας απασχόλησης από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ρόδου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

- Επιτυχής η δράση για την ενδυνάμωση της γυναικείας απασχόλησης από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ρόδου

 

Το Παράρτημα ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολίτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου υπό την εποπτεία  του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και  καταπολέμησης του αποκλεισμού των ΡΟΜΑ, κου Ιωάννη Καμπούρη, υλοποίησε δράση ενδυνάμωσης της απασχόλησης των γυναικών ΡΟΜΑ. Συγκεκριμένα, η δράση απευθυνόταν σε γυναίκες που έχουν εργαστεί κατά την τελευταία τουριστική περίοδο σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,  ή επιθυμούν να το πράξουν κατά τη διάρκεια της επικείμενης τουριστικής σεζόν.

Γενικότερα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ και με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες, ο Δήμος Ρόδου προχωρά σε δράσεις υποστήριξης των γυναικών  που διαμένουν σε καταυλισμούς.

Την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα του πάρκου Ροδινιού υπό την καθοδήγηση της  κας Δέσποινας Γιαννιού, Τμηματάρχη Πρόνοιας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, του κου Κωνσταντίνου Κατσαρού, Αναπληρωτή Προϊσταμένου Τμήματος εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και ισότητας των φύλων,  την ενεργό συμμετοχή του Αντιπροέδρου του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων και Έφορο Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κου Φώτιου Σκάλτσα, του κ. Διονύσιου Παντέχη αντιπρόσωπου του Εργατικού Κέντρου και των στελεχών του Παραρτήματος ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τις καλές πρακτικές στην οροφοκομία με παράλληλη ενημέρωση για τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τις συνθήκες εργασίας.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από τις γυναίκες ΡΟΜΑ, οι οποίες ήδη εργάζονται σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Τέλος ο Δήμος Ρόδου ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κο Παναγιώτη Εγγλέζο  για την συνεισφορά του στην υλοποίηση της δράσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...