Επιστολή του Συλλόγου "Απανταχού Καρπαθίων" προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Αξιότιμο κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Κοιν.:  1. κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη

                Υπουργό Επικρατείας

2. κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο

    Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

3. Βουλευτές Δωδεκανήσου

4. Δημάρχους Καρπάθου, Ηρωικής Νήσου Κάσου, Χάλκης

5. Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς

6. Σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων

 

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου με τον Πειραιά

Πειραιάς, 20 Οκτωβρίου 2022

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σήμερα έληξε η τρίμηνη παράταση δρομολόγησης του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με την Κάρπαθο, την Ηρωική Νήσο Κάσο και τη Χάλκη. Από ό,τι πληροφορούμαστε υπάρχει καθυστέρηση στον διαγωνισμό για τη δρομολόγηση νέου πλοίου Β΄ κατηγορίας εντός του 2022 για την ως άνω ακτοπλοϊκή γραμμή. Επίσης φαίνεται ότι θα είναι πολύ δυσχερής η εξεύρεση της επιθυμητής λύσης δρομολόγησης νεότερου πλοίου στη γραμμή αυτή, δεδομένης και της διαφαινόμενης έλλειψης ενδιαφέροντος από την εταιρεία Blue Star. Ήδη υπάρχει έκδηλη ανησυχία και αγωνία των συμπατριωτών μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά για το διάστημα από 21/10/2022 έως 31/10/2022 αλλά και την αποκοπή τους από τις διοικητικές υπηρεσίες και τα μεγάλα νοσοκομεία στη Ρόδο και την Κρήτη. Πιθανολογείται κατά πληροφορίες η παράταση με εκ νέου απευθείας ανάθεση της γραμμής στο πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ για τους προσεχείς μήνες.

Όπως καταλαβαίνετε, κύριε Υπουργέ, οι Ακρίτες νησιώτες συμπατριώτες μας δεν μπορούν να ζουν με την αβεβαιότητα της ύπαρξης ή μη δρομολογίου σύνδεσης με τον Πειραιά αλλά και για τη συχνότητα με την οποία αυτή θα εξυπηρετείται. Εξάλλου, το αξιόπλοο του πλοίου που θα επιλεγεί καθώς και ο χρόνος διάρκειας του ταξιδιού είναι κρίσιμοι παράγοντες για την εν γένει οικονομική επιβίωση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να δράσετε με ταχύτητα και ευθυκρισία επιλέγοντας τη βέλτιστη δυνατή λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τα νησιά Ηρωική Νήσο Κάσο, Κάρπαθο και Χάλκη. Η επιλογή και άμεση δρομολόγηση πλοίου κατηγορίας Β΄ (νεότερου της 20ετίας) και με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας αποτελεί τη μόνη αποδεκτή και επιθυμητή λύση για όλους μας!

Με τιμή,

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...