Επιστολή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την κάλυψη των Κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προς τον Υπουργό Παιδείας

Δελτίο Τύπου-Θέμα: Επιστολή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την κάλυψη των Κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τον ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ν. Αιγαίο για το ζήτημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, και να σας υποβάλλω τις προτάσεις μας, κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Έχοντας σαν στόχο την βελτίωση της εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη την νησιωτικότητα της Περιφέρειας μας, θεωρώ ότι πρέπει προχωρήσει η κάλυψη των κενών που έχουν διαπιστωθεί στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και  Ι.Ε.Κ. Κενά που δημιουργήθηκαν έπειτα από την μεταφορά ειδικοτήτων όπως φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, αισθητικοί, βρεφονηπιοκόμοι, κομμωτές, τεχνίτες.   Για την  κάλυψη αυτών των θέσεων μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον κενά έχουν διαπιστωθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση σε θέσεις όπως Μαθηματικών, Φυσικών, Φυσικής Αγωγής κ.ο.κ., η κάλυψη των οποίων μπορεί να επιτευχθεί από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε σήμερα διαθεσιμότητα και κατέχουν δεύτερο πτυχίο Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Τέλος, νιώθω υποχρεωμένος να σας τονίσω την ανάγκη επαναφοράς των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑ-Λ, οι οποίες αποτελούν βασικό μέρος της τεχνικής-Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις δικές σας ενέργειες για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...