Επιστολή του Α. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του δ.σ Ρόδου: Ζητά να μην παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση ο Βάιος Καλοπήτας

 

Προς τον    Πρόεδρο του Δημοτικού ΣυμβουλίουΡόδου

Κοιν.:          Δήμαρχο Ρόδου

Κοιν.:          Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Όπως σας είναι γνωστό, την Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024, δημοσιεύθηκε η με αριθμό Α147/2024 απόφαση του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτο το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Β.Τ. Καλοπήτας, καθώς έγινε δεκτή σχετική Ένσταση και διαπιστώθηκε η ύπαρξη κωλύματος εκλογιμότητας στο πρόσωπό του.

Συνεπώς, ο κύριος Καλοπήτας, από την Παρασκευή, 19-04-2024, έπαψε και τυπικά να φέρει την ιδιότητα του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, η ίδια ως άνω απόφαση, ανακηρύσσει ως τακτική δημοτική σύμβουλο, την πρώτη επιλαχούσα του ιδίου συνδυασμού (η οποία θα πρέπει άμεσα να κληθεί από το Δήμο, για να δώσει τον προβλεπόμενο όρκο και να αναλάβει καθήκοντα).

Παρά ταύτα, με έκπληξη διαπιστώσαμε, στη σημερινή Πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με ημερομηνία έκδοσης 22-04-2024), να καλείται και ο κ. Β.Τ. Καλοπήτας για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «Οι οριστικές αποφάσεις, με τις οποίες γίνεται ολικώς ή μερικώς δεκτή η ένσταση, ισχύουν έναντι όλων» (βλ. άρθρο 81, παρ. 06, του Ν.4804/21, και επίσης ακόμα και «Όταν ασκείται αίτηση αναίρεσης δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της αναιρεσιβαλλόμενης απόφασης» (άρθρο 82, παρ. 02, του ιδίου νόμου).

Συνεπώς, προκειμένου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διεξαχθεί νόμιμα και να μην πάσχουν ακυρότητας, οι αποφάσεις που θα λάβει το Σώμα, λόγω κακής σύνθεσης, σας καλώ όπως ενεργήσετε άμεσα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η οικεία νομοθεσία και διατάσσει η σχετική δικαστική απόφαση.

 

                                                                                              Με Τιμή,

 

 

Αντώνης Β. Καμπουράκης

                                                                                                                                      

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...