Επιστολή προς τους αιρετούς της Δωδεκανήσου για τα κέντρα παράνομων μεταναστών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΣΤ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 95 Α.Δ.Τ.Ε ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επανήλθε το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατοπέδων λαθρομεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Κουσουρνά για εξαίρεση της Ρόδου από το σχέδιο ο λιμενάρχης κατ'εντολή του υπουργείου με έγγραφο ζητά από τον Δήμο να του υποδείξει στεγασμένους χώρους με κατάληλες υποδομές για την δημιουργία τέτοιων κέντρων στο νησί μας! Κοινή διαπίστωση είναι ό,τι τα κέντρα αυτά όπου δημιουργήθηκαν προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες με τρανταχτά παραδείγματα αυτά της Αμυγδαλέζας της Σαμου της Χίου της Κορίνθου και της Ξάνθης. Η εγκατάσταση στρατοπέδων λαθρομεταναστών στα νησιά μας εγείρει θέματα ασφαλείας,υγείας,πολιτιστικής και κοινωνικής αλλοίωσης αλλά και υποβάθμισης της Ρόδου και των Δωδεκανήσων ως τουριστικό προορισμό με καταστροφικές συνέπειες για τους Δωδεκανήσιους. Η απόφασή μας να μην επιτρέψουμε την λειτουργία αυτών των κέντρων στα νησιά μας μας ώθησε στην σύσταση επιτροπής αγώνα αποτελούμενη από κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς με μοναδικό στόχο την ακύρωση των σχεδίων αυτών για τον τόπο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εξαίρεση των Δωδεκανήσων από τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου για την δημιουργία των κέντρων αυτών.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ : Ποιά είναι η αιτιολογημένη θέση σας επί του θέματος και σε ποιές ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την αποτροπή των σχεδίων αυτών.

Επειδή το θέμα αυτό ανάγεται σε ζήτημα επιβίωσης του Λαού και του Πολιτισμού μας όλοι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σθεναρά και με δυναμικές δράσεις να μην επιτρέψουμε να συντελεστεί αυτό το έγκλημα εναντίον του τόπου μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Καμάρι Παστίδας Σύλλογος ποντίων Ο Διγενής Σύλλογος Λεριών Ρόδου Η Παναγία του Κάστρου Σύλλογος Φίλων Αρχαιοελληνικής Κοσμοαντίληψης Πολιτιστικός σύλλογος Μαλώνας Φερακλός Αθλητικός σύλλογος Αστέρας Παστίδας Νεολαία Μαριτσών Πανκαρπαθιακός σύλλογος Ρόδου Πολιτιστικός σύλλογος Μασσάρων το Καμειρί Σύλλογος γυναικών Ιαλυσού Πατριωτική πολιτοφυλακή Ρόδου

Το έργο της επιτροπής αγώνα επίσης στηρίζουν οι Πρόεδροι των δημοτικών ενοτήτων Παστίδας,Μαριτσών,Ιαλυσού και Μαλώνας του Δήμου Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...