Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τις αποζημιώσεις αγροτών για τις ζημιές απο τα ελάφια

ΠΡΟΣ:    ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ  

ΘΕΜΑ: «Προστασία των αγροτών από τις ζημιές των ελαφιών».

- Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία αυτής της επιστολής καθώς,  θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας την προστασία των αγροτών μας από τις καταστροφές που τους προκαλούν τα ελάφια, αλλά και της τοπικής μας οικονομίας, η οποία στηρίζεται ως επί το πλείστο στις αγροτικές καλλιέργειες.

Η αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών, η οποία συνδυάζεται με τον περιορισμό του φυσικού τους χώρου εξαιτίας των πυρκαγιών, της ανομβρίας, αλλά και της έλλειψης τροφής, οδηγεί αυτά τα ζώα να κατεβαίνουν από τις δασικές εκτάσεις, και στις κατοικημένες περιοχές του νησιού, με ότι αυτό συνεπάγεται  στην καθημερινότητα των πολιτών μας.

‘Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες, ιδιαίτερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κο Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος  έχει μεταφέρει το πρόβλημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση.

Πρέπει να ξέρετε ότι, καθημερινά καταγράφονται πολλά  τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή ελαφιών, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, χωρίς να δύνανται οι εμπλεκόμενοι να αποζημιωθούν. Επίσης, σοβαρές  ζημιές προκαλούνται και σε φράχτες, και σε κήπους σπιτιών, οι μεγαλύτερες όμως, προκαλούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Εμείς, ως πρόεδροι των κοινοτήτων Κατταβιάς και Απολακκιάς της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττονται περισσότερο από τον πληθυσμό των ελαφιών, συντασσόμαστε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να γίνει η καταγραφή τους, με σκοπό την ύπαρξη σχεδίου διαχείρισης.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, στόχος μας δεν είναι, σε καμία περίπτωση, η εξαφάνιση του ελαφιού που είναι το σύμβολο του νησιού μας, όμως, ζητάμε από την κυβέρνησή σας την άμεση θεσμοθέτηση νόμων, ώστε, ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες μας από τις καταστροφές των ελαφιών, για να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ζητάμε να μας αφουγκραστείτε, να κατανοήσετε το πρόβλημά μας, και να μας στηρίξετε, δίνοντας τέλος στην λιμνάζουσα αυτή κατάσταση.

 Σας διαβεβαιώνουμε ότι, οι αγρότες μας αναμένουν την πρωτοβουλία σας και θα την δεχθούν με χαρά.

 

                      Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων

 

  1.  Κατταβιάς: Ζαννετάκης Νικόλαος                                                   

 

  1.  Απολακκιάς: Καραγιάννης Τσαμπίκος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...