Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Κάσου για αναίτια μη εκτέλεση δρομολογίου αεροπορικής σύνδεσης Η.Ν. Κάσου της 26.12 2020

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : Αναίτια μη εκτέλεση δρομολογίου αεροπορικής σύνδεσης Η.Ν. Κάσου της 26.12 2020.

- Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας καθώς επίσης και στην εταιρεία αερομεταφορών SKY EXPRESS για την μη εκτέλεση δρομολογίου αεροπορικής συγκοινωνίας  του νησιού αναφέροντας τα παρακάτω :

 

   «Με το έγγραφο μου αυτό θα ήθελα  να σας ενημερώσω ότι το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκε το σκέλος Κάρπαθος Κάσος του προγραμματισμένου  δρομολογίου της  sky express  από  Ρόδο Κάρπαθο Κάσο και επιστροφή. Μετά από σχετικό  ερώτημα του Δήμου Η.Ν. Κάσου προς τον αερολιμενάρχη του νησιού για την αιτιολόγηση της μη εκτέλεσης του, ενημερωθήκαμε ότι παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες  επέτρεπαν την πραγματοποίηση  του αφού καταγράφηκε από τον πύργο ελέγχου  ταχύτητα ανέμου 4-6 κόμβων από 160o  (Ν.Α) με καταγεγραμμένη επικοινωνία  με τον πιλότο του αεροσκάφους  παρόλα αυτά δεν έγινε προσπάθεια προσγείωσης με την αιτιολογία του ίδιου του πιλότου  ότι οι άνεμοι ήταν κάθετοι προς το αεροδιάδρομο και έντασης 25 κόμβων .

 

   Θα ήθελα να αναφέρω ότι το δρομολόγιο αυτό ασχέτως επιβατικής κίνησης μετέφερε φάρμακα και αλληλογραφία, εφημερίδες και σάκους με αντικείμενα εταιρειών courier  τα  οποία λόγω της γεωγραφικής μας θέσης επιβάλλεται να πραγματοποιούνται για την εξυπηρέτηση των δημόσιων υπηρεσιών του νησιού αλλά και των ίδιων των κατοίκων.  Επιπροσθέτως θα ήθελα να επισημάνω ότι  η αεροπορική σύνδεση της Η.Ν. Κάσου εντάσσεται στα επιδοτούμενα δρομολόγια δημοσίων συμβάσεων   και δεν επιτρέπεται να παραμένουν ανεκτέλεστα χωρίς επαρκή και δικαιολογημένη αιτιολόγηση .

 

    Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την  εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας αλλά και των αναγκών των υπηρεσιών του, παρακαλούμε για  την τήρηση των όρων της σύμβασης και την πραγματοποίηση όλων των δρομολογίων αεροπορικής  σύνδεσης του νησιού εφόσον πραγματικά οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Θέλω να πιστεύω ότι παρόμοιο περιστατικό δεν θα συμβεί  στο μέλλον».

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μαθητές απο Λύκειο της Ρόδου(Βενετόκλειο) πήγαν να κολυμπήσουν στην παραλία "Ελλη", εννοείται όχι...
Εικόνες ντροπής σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας που διαχειρίζεται η Fraport. Μια σύντομη...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...