Επιστολή Γ. Πάππου προς δημάρχους Δωδ/σου για απαλλαγή των κλειστών επιχειρήσεων απο δημοτικά τέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ  Γ. ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

- Αίτημα του ΕΒΕΔ για την απαλλαγή των κλειστών επιχειρήσεων

 από την καταβολή δημοτικών τελών

- Ζητά την επικαιροποίηση της δυνατότητας απαλλαγής από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού - με αναδρομική ισχύ- των επιχειρήσεων για τις χρονικές περιόδους που με κρατική εντολή παραμένουν κλειστές.

 

Επιστολή για την ανάγκη επικαιροποίησης της δυνατότητας απαλλαγής από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού - με αναδρομική ισχύ- των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τους περιορισμούς για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού για τις χρονικές περιόδους στη διάρκεια των οποίων τελούσαν σε αναστολή με κρατική εντολή, απέστειλε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου στους δημάρχους που ακόμα δεν έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, ευελπιστώντας για άμεση ανταπόκριση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στην επιστολή του επισημαίνει πως η εφαρμογή του μέτρου αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουν σε αυτή την απαιτητική και δύσκολη συγκυρία.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους που ανταποκρίθηκαν στο δίκαιο αίτημά μας, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου να σταθεί όρθιος σε ένα ασταθές, ευμετάβλητο και απρόβλεπτο περιβάλλον. Είναι σημαντικό να μετουσιώνεται σε πράξη η διάθεση για συνεργασία και συνέργεια και είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμαρχοι, που μέσω των σχετικών αποφάσεων των δημοτικών τους συμβουλίων θα τείνουν χείρα βοηθείας στις κλειστές επιχειρήσεις και στους εργαζομένους τους που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

 

Η επιστολή

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε μια περίοδο που η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αποτελεί μέγιστο ζητούμενο ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάσωση της τοπικής οικονομίας, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, είναι σημαντικό ο καθένας από την πλευρά του αλλά και όλοι μαζί, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη στήριξή τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμική δυνατότητα και κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία ισότιμα και ισάξια, να λειτουργήσουν στο νέο τοπίο της επόμενης ημέρας.

Είμαι πεπεισμένος πως άμεσα θα προχωρήσετε στην επικαιροποίηση της δυνατότητας απαλλαγής από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού - με αναδρομική ισχύ- των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τους περιορισμούς για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού για τις χρονικές περιόδους στη διάρκεια των οποίων τελούσαν σε αναστολή με κρατική εντολή, ως την ελάχιστη αναγνώριση στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με  την παράγραφο 9 του άρθρου 37 της από 20-3-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 68) προβλέπεται ότι «Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής».

Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου εξ αιτίας της πανδημίας και ευελπιστώ ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αυτό αίτημα του Επιμελητηρίου μας, τείνοντας χείρα βοηθείας στους επαγγελματίες και στους εργαζόμενους, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας που πασχίζει να βρει τη θέση του στο τοπίο της επόμενης ημέρας».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...