Επιστολή για τα εκκλησιαστικά του Αρχαγγέλου

Πλατής Μιχαήλ Κωνσταντίνος,
Φιλόλογος-Ιστορικός,
τ. εκκλησιαστικός επίτροπος.
Ρόδος, 02-05-2014.
 κ. Διευθυντα
    Με αφορμή τα όσα δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της πρώτης Μαϊου της εφημερίδος ΡΟΔΙΑΚΗ, για τα γεγονότα στην Εκκλησία Ταξιαρχών Αρχαγγέλου την Κυριακή του Θωμά, πρέπει ως πρώην εκκλησιαστικός επίτροπος (χρηματίσας ενεργώς για ένα μόνο έτος) αλλά και ευρισκόμενος κοντά στην Εκκλησία ως από νεαράς ηλικίας, κατά δύναμιν, διακονών στο ιερό ψαλτήριον, να φέρω στην αντίληψη του πληρώματος τα εξής:
1.    Ο πατήρ Γεώργιος Τσίτας είναι, όπως ορθά τονίζεται στο δημοσίευμα, υπόδειγμα σεμνότητος, ιεροπρεπείας και εκκλησιαστικής ταπεινότητος.
2.    Εξ όσων γνωρίζω και εξ ιδίας αντίληψης, υπήρξε πάντοτε άριστος στο διακόνημά του και στις σχέσεις του με τον εκκλησιαστικό χώρο του Αρχαγγέλου δηλ. την ενορία Αρχαγγέλου και την Ι.Μ. Παναγίας Τσαμπίκας.
3.    Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Εκκλησίασμα και μόνον θετικά σχόλια και επαίνους αποσπά η παρουσία και στάση του.
4.    Όντως υπάρχει μακροχρόνια παρουσία (πέρα από 2 τριετείς θητείες) των ιδίων προσώπων στην Εκκλησιαστική Επιτροπή (Αρχαγγέλου-Τσαμπίκας), ενώ στην τοπική κοινωνία του Αρχαγγέλου τίθεται έντονα το ζήτημα της ανανέωσης των Επιτροπών αυτών μέσα από ανοιχτές διαδικασίες (π.χ. μέσα από τοπική κληρικολαϊκή συνέλευση), όπως άλλωστε το θέλει και η παράδοση.
5.    Όντως προκαλεί ιδιαιτάτη εντύπωση και έκπληξη η είδηση του οποιουδήποτε σχεδιασμού «απομάκρυνσης» του εν λόγω ιερέως, γεγονός που αναμένεται να προβληματίσει έτι περισσότερο έντονα το Εκκλησιαστικό Πλήρωμα του Αρχαγγέλου, αν δεν δοθεί άμεσα η δέουσα λύση που θα λάβει, σοβαρά και με ευρύτητα, υπ’ όψιν τη γνώμη του Εκκλησιάσματος.
6.     Είναι πλέον απαραίτητη η με εκκλησιαστικό τρόπο ταχύτατη επίτευξη της ανανέωσης της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Πιστεύω πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ορθοτομών με διάκριση και γνώση, κρίνων δικαίως εκ της αληθείας και της Παραδόσεως, δρώντας δε με ταχύτητα, θα διασφαλίσει στο ποίμνιο την ειρήνη και την αγάπη.

    με ευθύνη

*ο κ. Μ. Κ. Πλατής είναι υποψήφιος με την Παράταξη ΡΟ.ΔΗ του κ. Χ. Χατζηευθυμίου για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχαγγέλου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...