Επιστολή Βάιου Καλοπήτα σε Μηχανικούς εν όψει των εκλογών του ΤΕΕ

Επιστολή Βάιου Καλοπήτα σε Συναδέλφους Μηχανικούς εν όψει των εκλογών του ΤΕΕ Αγαπητέ/ή Συνάδελφε -Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, τους θεσμούς, την κοινωνία, το κράτος δικαίου, το περιβάλλον, τη δημοκρατία μας. -Σε μια περίοδο όπου ο τεχνικός κόσμος της χώρας ως βασικός συντελεστής του σχεδιασμού και της υλοποίησης της παραγωγής δοκιμάζεται σκληρά, με αποτελέσματα τραγικά για τους Μηχανικούς, τις τεχνικές εταιρείες, τις Πολυτεχνικές Σχολές τους νέους συναδέλφους.

Κι όμως σε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα με συντελεσμένες αλλαγές στην άσκηση του επαγγέλματος, καλούμαστε πρώτα εμείς οι Μηχανικοί να καταθέσουμε με θάρρος και σιγουριά τις απόψεις μας και να δώσουμε ελπίδα και όραμα σε μια κοινωνία που δείχνει να έχει χάσει το βηματισμό της.

Σε μια κοινωνία που όμως παρουσιάζεται πιο ώριμη να αναζητήσει νέες λύσεις μακριά από κάθε τι φθαρμένο και αναχρονιστικό μέσα από νέους ανθρώπους και σύγχρονες νοοτροπίες. Μια κοινωνία πιο ώριμη να αναζητήσει το ορθολογικό και συνάμα καινοτόμο και πρωτοποριακό.

Για εμάς τους Μηχανικούς που πιστεύουμε στη δημιουργία, στην ευημερία και στη βιωσιμότητα των ανθρώπων και της χώρας , μπροστά στην απαξίωση των θεσμών και του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος ως επιστημονικού κοινωνικού Φορέα , υπάρχει ο δρόμος της υπεύθυνης συμμετοχής μας.

Με τις σκέψεις αυτές, σε καλώ να συμμετέχεις στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στις 20 Νοεμβρίου, στις οποίες θα είμαι υποψήφιος για την εκπροσώπηση στην Κεντρική Αντιπροσωπεία.

Βάιος Ν. Καλοπήτας

Μηχανικός Περιβάλλοντος

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.) ____________________________________________________________________

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...