Επιστολή απόγνωσης της δημάρχου Τήλου προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 Κύριε Πρωθυπουργέ , SOS από το ακριτικό νησί της Τήλου!
0Όπως ίσως  θα γνωρίζετε,  το νησί  μας αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο πρόβλημα : την ναυτιλιακή σύνδεση του με το νησί της Ρόδου, που είναι απαραίτητη για την επιβίωση μας.

Για αυτό δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και των...


...κατοίκων η ναυτιλιακή εταιρεία 21ος αιώνας  με σκοπό όχι την κερδοφορία, αλλά ως «γραμμή ζωής» για το νησί μας .  Το πόσο σημαντική είναι η διασύνδεση του νησιού μας με τη Ρόδο το έχει αναδείξει και το Εκλεκτικό Συνέδριο με   σχετική γνωμοδότηση του (τμήμα VII συνεδρίαση 13η /10.06.2014).
Αυτή η «γραμμή ζωής» ωστόσο έχει φέτος κοπεί. Και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, παρά τις προσπάθειες τόσο της  Δημοτική μας  αρχής, όσο και τις Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία έχει πραγματικά   δείξει  την διάθεση της να δώσει λύση, παρακάμπτοντας τις αγκυλώσεις της υπηρεσίας. Το  αποτέλεσμα είναι η Τήλος να στραγγαλίζετε οικονομικά.  Ήδη η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 60% , τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία το ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν  το νησί μας (TΗOMAS COOK, APOLLO) και όχι μόνο για φέτος αλλά και για την επόμενη και πολύ φοβάμαι και για πολλά χρόνια στο μέλλον .
Προσπάθειες δεκαετιών τείνουν να πεταχτούν στον κάλαθο  των αχρήστων και μάλιστα σε μια συγκυρία η οποία είναι  πολύ σημαντική για τη χώρα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, Απευθύνομαι σε Σας παρά τον φόρτο των καθηκόντων σας να σκύψετε πάνω από το πρόβλημα και να δώσετε μια λύση παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  . Πιστέψτε με είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το ακριτικό νησί μας .
Επιδιώκουμε και εμείς όπως και εσείς μια έντιμη συμφωνία που θα μας δώσει ανάσα ζωής.



Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

     
ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΜΑ-ΑΛΕΙΦΕΡΗ

http://gonimigrammi.blogspot.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...