Επιστολή αγανάκτησης για την ατελείωτη γραφειοκρατία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Δωδ/σου - Να την "χαίρεστε" την υπηρεσία σας κύριοι της Περιφέρειας....

Η γραφειοκρατίας δεν είναι μόνο, δυστυχώς φαινόμενο του κεντρικού κράτους. Υπάρχει μια υπηρεσία στη Ρόδο, αυτή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που ξεπερνά κατά πολύ σε γραφειοκρατία και ταλαιπωρία κεντρικές υπηρεσίες. Να σημειωθεί οτι η εν λόγω υπηρεσία υπάγεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...Ο γνωστός ξενοδόχος της Ρόδου Κωνσταντίνος Καστελοριζιός πήγε να αντικαταστήσει τις πινακίδες επαγγελματικού οχήματος...Τι το ήθελε ο χριστιανός. ...Διαβάστε για να φρίξετε το τι έγγραφα του ζήτησαν οι γραφειοκράτες της υπηρεσίας, 16 στο σύνολο! Κατι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση που σου έκλεψαν το δίπλωμα η την άδεια οδήγησης...Εδώ ζητάνε και ντοσιέ για να βάλλουν τα έγγραφα μέσα! Η ευθύνη της υπηρεσίας χρεώνεται αποκλειστικά στον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και αντιπεριφερειαρχη Φώτη Χατζηδιάκο...Να την χαίρεστε την υπηρεσίας σας! Καλά πάτε και μετά επιτίθεστε στην Αθήνα για την δική της γραφειοκρατία....

Προς:    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και        
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ         
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ  ΑΓΑΙΟΥ        
            Καστελλοριζιός Κωνσταντίνος
Υπ΄Οψη    κ Παταβούκα Νικόλαο        Εθν. Αντίστασης 76
    Διευθυντή          85100 ΡΟΔΟΣ
    6ο Χλμ Ρόδου - Λίνδου        τηλ: Το ίδιο με το δικό σας
     85100 Ρόδος        
τηλ:    ‘Αγνωστο για τους απλούς          
    Πολίτες        
            
Κοιν:    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου        
Υπ’όψη    κ. Περιφερειάρχη Μαχαιρίδη Ιωάννη        
            
Συν:    Ένα (1)    

Ρόδος 22/1/2014
Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
με το παρών λαμβάνω  το θάρρος να εκφραστώ τις μύριες ευχαριστίες μου και την απέραντη ευγνωμοσύνη μου που μετά από προσπάθειες 15 εργασίμων εβδομάδων για εμάς τους κοινούς θνητούς (αφού η υπηρεσία σας λειτουργεί τέσσερεις ημέρες εβδομαδιαίως) και μετά από επανειλημμένες επισκέψεις εργαζομένων της εταιρείας μου στα γραφεία της υπηρεσίας σας (διότι η τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσίας σας προσπίπτει στα όρια του υπερφυσικού έγινε δυνατή η πληροφόρηση μου σχετικά  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αντικατάσταση πινακίδων οχήματος λόγω απώλειας όπως φαίνεται από το συνημμένο έγγραφο σας.

Λαμβάνω το θάρρος να συμπληρώσω το εν λόγω έγγραφο ( με τις κάποιες ας μου επιτραπεί επισημάνσεις και προτάσεις με έντονη γραφή (bold ελληνηστί) ως την ελάχιστη συνδρομή προς το δύσκολο έργο που επιτελείτε  τόσο εσείς όσο και οι υφιστάμενοι σας ώστε στο μέλλον να μην χρειαστεί άλλος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας να υποστεί τόση ταλαιπωρία και απολέσει τόσο αυτός αλλά και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία του πολύτιμες ανθρώπινες εργατοώρες.
Ετσι λοιπόν ο συνημμένως πίνακας θα έπρεπε να έχει ως εξής:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
 ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ
1.Αίτηση συμπληρωμένη με πλήρη στοιχεία για την αντικατάσταση πινακίδων(ή πινακίδας) από το νόμιμο εκπρόσωπο. Προσκόμιση της πινακίδας (εάν έχει χαθεί η μία) και προσκόμιση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Σε περίπτωση που το όχημα ανήκει σε εταιρεία υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής που να δηλώνεται πως ο υπογράφων είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας.
2.Βεβαίωση από την αρμόδια αστυνομική αρχή για την απώλεια της πινακίδας.
(Το ότι για να εκδοθεί η εν λόγω βεβαίωση από την αστυνομία για όχημα που ανήκει σε εταιρεία απαιτήθηκαν τα δικαιολογητικά Νο3 και Νο8 και Νο9  πρέπει να παραμείνει αδιάφορο).
3.Αδεια κυκλοφορία του οχήματος ή δήλωση της απώλειας.
4.Βιβλίο μεταβολών κατοχής και κυριότητας αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας (το πράσινο βιβλιαράκι)
5. Παράβολο Δημόσιου Ταμείου 30 ευρώ (σε περίπτωση αντικατάστασης για πρώτη φορά , για δεύτερη εξήντα 60€κτλ) Σε περίπτωση καταστροφής από δημόσια αρχή και προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης γι΄αυτό ο ενδιαφερόμενος απαλάσσεται από την προσκόμιση του συγκεκριμένου παραβόλου.
6.Πιστοποιητικό Τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ(σε περίπτωση που χρειάζεται)
7.Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από αρμόδια ΔΟΥ. (αν βέβαια το διάστημα κυκλοφορίας του όχηματος  είναι μικρότερη των τεσσάρων ετών οπότε δεν απαιτείται πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ είναι ανέφικτη η καταμέτρηση των τεσσάρων αποδείξεων καταβολής τελών κυκλοφορίας διότι απαιτούνται εξιδεικευμένες γνώσεις).
8.Φ.Ε.Κ ή οποιοδήποτε άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο για την ίδρυση και σύσταση εταιρείας.
          9.Φ.Ε.Κ. ή οποιοδήποτε άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο νόμιμης εκπροσώπισης της εταιρείας.
10.Πρακτικό Δ.Σ. εάν πρόκειται για Α.Ε ότι αποφασίσθηκε η αντικατάσταση πινακίδων (ή πινακίδας) και ποιος πρέπει να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
11.Πιστοποιητικό περί λειτουργείας της επιχειρήσης από την αρμόδια ΔΟΥ. (Το ότι λειτουργεί μια επιχείρηση δεν προυποθέτει απαραίτητα πως έχει ιδρυθεί και συσταθεί). Επίσης οποιοδήποτε έγγραφο από το TAXISNET θεωρείται μη έγκυρη οπότε απαιτείται η απώλεια πολύτιμων παραγωγικών εργατοωρών στην αρμόδια ΔΟΥ για την έκδοση νέου.
12.Σε περίπτωση που υπάλληλος της εταιρείας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες υπεύθυνη Δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με το γνήσιο της υπογραφής που να εξουσιοδοτεί τον υπάλληλο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

13. Υπεύθυνη Δήλωση του εργαζομένου με το γνήσιο της υπογραφής που να αποδέχεται την παραπάνω υπεύθυνη δήλωση.
14.Βεβαίωση από το αρμόδιο γραφείο εργασίας στην οποία προβλέπεται η ανάληψη τέτοιων καθηκόντων από τον υπάλληλο θεωρημένη από το οικείο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
15.Βεβαίωση πρόσληψης του υπαλλήλου ώστε να ελεχθεί αν εργάζεται νόμιμα στην εταιρεία.
16.Προσκόμιση της τελευταίας απόδειξης πληρωμής του εργαζομένου θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ ώστε να ελεχθεί ότι και αυτός αμοίβεται αλλά και πως δηλώνει τα εισοδήματά του.
Τα παραπάνω πιστεύω πως αν και δεν απαιτούνται από την υπηρεσία σας θα συμβάλουν τα μέγιστα στην πάταξη της γραφειοκρατίας για την οποία τόσο εσείς όσο και οι υφιστάμενοι  σας κοπιάζουν καθημερινώς.

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά ως ένας απλός και ταπεινός  ανθυποσυνάδελφος σας Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου αλλά και ως μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (σύμβουλος του κράτους σε θέματα επιχειρηματικότητας- παραγωγικότητας)  σας καταθέτω τα παραπάνω γιατί αφενός θέλω να συμβάλλω έμπρακτα και συνειδητά και εγώ από την πλευρά μου ως έλληνας φορολογούμενος πολίτης στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους μας αφετέρου ως την ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου που επιτελείτε κάτω από δύσκολες συνθήκες,  πιστεύοντας πως θα εκτιμήσετε  την  συμβολής μου σε αυτό . Όμως θα ηθελα να επισημάνω την απαίτηση μου τουλάχιστον να σέβεστε τον πολύτιμο ανθρώπινο χρόνο διότι δεν είστε  εσείς   ούτε κανείς άλλος που καθορίζει τη διάρκεια του  και επομένως δεν δίνασθε να τον χρεοπιστώνετε αυτόβουλα διότι δεν τον χορηγείτε εσείς και επομένως δεν δύνασθε και  να τον  κοστολογήσετε.

Ταπεινότα
μεθ’ υπολήψεως


Κωνσταντίνος Καστελλοριζιός


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...