Επισκευάστηκε η βλάβη στο πλοίο "Πρέβελης" - Συνεχίζει το δρομολόγιο του προς Ηράκλειο

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06 στην προβλήτα του λιμένα Κάσου κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του, με αποτέλεσμα τη ζημιά τμήματος του προστατευτικού μεταλλικού ζωναριού του ελάσματος της πρύμνης, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο  προς Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανἀφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά με 220 επιβάτες, 33 οχήματα, 27 φορτηγά και ένα δίκυκλο, προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από τη Λιμενική Αρχή Κάσου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΠΡΕΒΕΛΗΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Σητείας, επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε προς ολοκλήρωση του δρομολογίου του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...