Επίτιμος δημότης Καρπάθου ο πρωθυπουργός

«Tα ακριτικά νησιά μας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο ως φύλακες των συνόρων μας, αλλά και ως πρεσβευτές φιλίας με τους γείτονες», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κάρπαθο, σημειώνοντας πως η έμπρακτη στήριξη της νησιωτικής χώρας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

 

Επίτιμος δημότης Καρπάθου ανακηρύχθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός. «Είμαι εδώ για να χαράξω ένα σχέδιο δράσης, την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε θα την ανταποδώσω στο ακέραιο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα των εντατικών επισκέψεων στην περιφέρεια,καθώς δεν θέλει ποτέ να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου αποκομμένος από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Υποχρέωσή μας είναι να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης , ενώ δεσμεύθηκε ότι θα λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο το νοσοκομείο της Καρπάθου.

«Το να λειτουργήσει το νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν -όχι απλά να κάνουμε εγκαίνια σε ένα κτίριο κουφάρι, αλλά να λειτουργήσει με γιατρούς και νοσηλευτές- δεν αποτελεί ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι οι λύσεις στα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι για να ξεκλειδώσουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού προέχει η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων των υποδομών όπως το λιμάνι αλλά και η ενεργειακή αυτάρκεια του νησιού που θα δώσει τη δυνατότητα στην Κάρπαθο να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της. Μίλησε, τέλος, για την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών επενδύσεων στο Αρδάνι και στο κέντρο της Καρπάθου.

Στις άμεσες προτεραιότητες και η ολοκλήρωση του φράγματος του Σχοινιά, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Φωτογραφίες απο facebook -σελίδα Καλλίνικος Νικόλαος Μαυρολέων

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....