Επίσκεψη Τούρκων δημοσιογράφων στον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη Τούρκων δημοσιογράφων στον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου

Τηλεοπτικό συνεργείο, Τουρκικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ομάδας τεσσάρων Τούρκων Δημοσιογράφων και παραγωγών συνοδευόμενων από τουριστικό πράκτορα από την Τουρκία, που δραστηριοποιείται με την διακίνηση τουριστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά της Δωδεκανήσου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καλύτερη συνεργασία για την προβολή των νησιών μας στην Τουρκία ως τον πλησιέστερο τουριστικό προορισμό, με απώτερο στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την γείτονα χώρα στα νησιά μας.

Το τηλεοπτικό συνεργείο αναζήτησε τηλεοπτικό υλικό και θα πραγματοποιήσει λήψεις σε τουριστικά αξιοθέατα του νησιού για την δημιουργία τηλεοπτικού προγράμματος, το οποίο θα προβάλει τα αξιοθέατα της Ρόδου μέσω τουρκικών τουριστικών πλοίων, που θα εκτελούν την ακτοπλοϊκή γραμμή Κωνσταντινούπολη – Ανατόλια με επιβατικό κοινό 500.000 καθημερινά.

Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού συνεργείου εξέφρασαν την επιθυμία για την δημιουργία ντοκιμαντέρ με τα φεστιβάλ και τις πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα νησιά μας, προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον Ευρωπαίων τουριστών και τουριστών τρίτων χωρών στην Τουρκία (Ρώσοι, Ουκρανοί κ.λ.π.) να επισκέπτονται παράλληλα και τα νησιά μας.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για άνοιγμα στην Τουρκική τουριστική αγορά, με τον κ. Χατζηδιάκο να τονίζει πως τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν ένα ξεχωριστό τουριστικό προορισμό με πολλαπλές επιλογές, τόσο για του Τούρκους τουρίστες όσο και για τους Τουρίστες Ευρωπαϊκών και Τρίτων χωρών που επισκέπτονται την Τουρκία και έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται ολιγοήμερα και τα νησιά μας, δράσεις που θα τονώσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους απασχολούμενους στον τουρισμό στην περιοχή μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...