Επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής στη Λέρο

Τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λέρου το απόγευμα της Πέμπτης 24/3/2018 στο αεροδρόμιο του νησιού, παρουσία του Φρούραρχου και διοικητή της ΥΝΤΕΛ, του διοικητή του 588ΤΕ, της Δημοτικής Συμβούλου κας Τζανουδάκη, του κ. Κουβά και του πολιτεύτη των ΑΝΕΛ κ. Παλαπουγιούκ. -Τον κ. υπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου καθώς και ο διευθυντής του γραφείου υπουργού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Λέρου έθεσε στον Υπουργό το πρόβλημα μη πληρωμής των συμβασιούχων του ΚΕΠΥ οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, την αναγκαιότητα ύπαρξης κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου, καθώς επίσης και την πρόσληψη προσωπικού μέσω κοινωφελούς προγράμματος για τις ανάγκες του Δήμου Λέρου, αλλά και την άμεση χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Ασύλου ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό των περιοχών Ξηροκάμπου - Τεμενίων - Λέπίδων.

Από την πλευρά του ο κ. Βίτσας δεσμεύτηκε ότι οι συμβασιούχοι του ΚΕΠΥ θα πληρωθούν πριν το Πάσχα, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Κόλια ότι η χρηματοδότηση σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό των περιοχών Ξηροκάμπου - Τεμενίων - Λέπίδων, θα ξεκινήσει άμεσα. Επίσης ο κ. υπουργός δήλωσε ότι υλοποιώντας την απαίτηση του Δήμου Λέρου, το ΚΕΠΥ θα αρχίσει σύντομα να πληρώνει δημοτικά Τέλη.

Την Κυριακή 25/3/2018, ο κ. Βίτσας παρέστη ως επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Παρέλαση για την επέτειο επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821. Μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. υπουργός επισκέφτηκε τις δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων όπου είχε σύσκεψη με φορείς.

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Στην Κάρπαθο βρίσκεται απο το πρωί ο αναπληρωτής ΥπουργόςΥγείας Πάυλος Πολάκης μαζί με τον...
Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...