Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στη Λέρο: Είναι τώρα η στιγμή να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Επίσκεψη του Δημήτρη Γάκη στη Λέρο: Είναι τώρα η στιγμή να μπει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας»
Οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και Ματίνα Κατσιβέλη, το διήμερο 12-13 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, περιόδευσαν στους οικισμούς και τα λιμάνια της Λέρου.
Σε όλες τις συναντήσεις και τις συζητήσεις στις δημοτικές υπηρεσίες, στις αγορές και το εμπορικό κέντρο του νησιού, στο Νοσοκομείο της Λέρου, κυριαρχούσε η αγωνία για την έξοδο από την οικονομική κρίση και το κοινωνικό τέλμα που οδήγησε τη χώρα η αποτυχημένη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν διάχυτη από τους πολίτες η εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 25 του Γενάρη η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Αυτή είναι η απάντηση των νησιωτών στις ανόητες φοβέρες της συγκυβέρνησης και στις ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν πείθουν κανέναν με την πολιτική τους. «Ο  φόβος φεύγει. Η ελπίδα έρχεται. Η Ελλάδα προχωράει. Και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει». Αυτό το μήνυμα στέλνει η ακριτική Λέρος στην υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τις κεντρικές και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, το ΚΕΠ, και ην πολεοδομία του νησιού και συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με τους εργαζόμενους και τους πολίτες. Ο Δημήτρης Γάκης και η Ματίνα Κατσιβέλη εξήγησαν στους ακρίτες νησιώτες τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος και το σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών. «Δεν είμαστε κρατιστές. Κέντρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινωνία και ο πολίτης. Το κράτος πρέπει να μετασχηματιστεί. Με μεταρρυθμίσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική δικαιοσύνη», είπαν. Στη συνέχεια, οι δύο υποψήφιοι περιόδευαν στις αγορές της Αγίας Μαρίνας, του Πλατάνου και του Λακκιού και συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του νησιού.  Στη διάρκεια των συζητήσεων, τα θέματα που κυριάρχησαν αφορούσαν στα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν όλους τους νησιώτες, όπως είναι οι ελλείψεις στην υγεία, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία, τα προβλήματα στην ενδονησιωτική επικοινωνία που στο βόρειο συγκρότημα είναι πιο εμφανή, οι καθυστερήσεις στα έργα υποδομών.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το τοπικό Λιμεναρχείο και το ΚΘ-ΚΥ Λέρου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για την τύχη του κτιριακού συγκροτήματος «Βίλλα Άρτεμις», το οποίο μπορεί να δώσει οριστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα για την προσωρινή στέγαση χιλιάδων προσφύγων που περνάνε στο νησί.
Ειδική αναφορά έκαναν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Υγείας. Στις συζητήσεις τους με το προσωπικό του Νοσοκομείου Λέρου τόνισαν τη προτεραιότητα που θα δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με συγκεκριμένο σχέδιο που θα ανατρέψει τη σημερινή αποκαρδιωτική κατάσταση στο ΚΥ Λέρου και στις δομές υγείας και περίθαλψης στα άλλα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, στη βάση των πραγματικών αναγκών των κατοίκων και της νησιωτικής ιδιαιτερότητας.  «Δεν πρέπει να αποδυναμώνονται και άλλο τα νησιά μας από την υποστελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισαν.
Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης και η Ματίνα Κατσιβέλη παρευρέθηκαν στο τρισάγιο που τελέστηκε εις μνήμην του μεγάλου Λεριού ευεργέτη Παρίση Μπελένη.
Στις 25 του Γενάρη ψηφίζουμε για να προχωρήσει ένα σχέδιο για την ανανέωση της δημοκρατίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, να ενδυναμωθεί η εθνική αξιοπρέπεια. Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...