Επίσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη, στο νέο νοσοκομείο Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την 4 Οκτωβρίου 2020 επισκέφθηκε το Γ.Ν.ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΄΄ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ΄΄ ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης Γεώργιος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τον Διοικητή για την λειτουργία του νοσοκομείου η οποία ξεκίνησε την 10 Αυγούστου 2020 , την στοχοθεσία και τις προτεραιότητες της Διοίκησης καθώς και για τις υφιστάμενες δυσχέρειες.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την πρόσληψη 30 ατόμων ως διοικητικό, τεχνικό , νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κάλυψη μιας θέσης καρδιολογίας(έχει ήδη παρουσιασθεί ο ιατρός), μιας θέσης ορθοπεδικής, μιας θέσης χειρουργικής, μιας θέσης ακτινολογίας και μιας θέσης ψυχολόγου(έχει ήδη παρουσιασθεί ).

Στο Γ.Ν.Κ ήδη υπηρετούν 3 γενικοί ιατροί, 1 παθολόγος ,1 οφθαλμίατρος,1 παιδίατρος,1 γυναικολόγος,1 μικροβιολόγος και 1 οδοντίατρος και ανάλογο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Σηπτικό χειρουργείο, το μαιευτήριο , τα εξωτερικά ιατρεία και η κλινική με 22 κλίνες. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί isobox για την εξέταση περιστατικών covid-19 και υπάρχει ανάλογο μηχάνημα (PCR) για την  πραγματοποίηση  εξετάσεων ανίχνευσης του ιου.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Αξονικού Τομογράφου. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ δεσμεύθηκε για την υποβολή ανάλογης πρότασης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από πλευράς υποδομών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έναρξη κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου αλλά και του έργου απορροής των ομβρίων  υδάτων κατόπιν ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΡΟΥΜΑΝΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...