Επίσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη, στο νέο νοσοκομείο Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την 4 Οκτωβρίου 2020 επισκέφθηκε το Γ.Ν.ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΄΄ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ΄΄ ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης Γεώργιος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ενημερώθηκε από τον Διοικητή για την λειτουργία του νοσοκομείου η οποία ξεκίνησε την 10 Αυγούστου 2020 , την στοχοθεσία και τις προτεραιότητες της Διοίκησης καθώς και για τις υφιστάμενες δυσχέρειες.

Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την πρόσληψη 30 ατόμων ως διοικητικό, τεχνικό , νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την κάλυψη μιας θέσης καρδιολογίας(έχει ήδη παρουσιασθεί ο ιατρός), μιας θέσης ορθοπεδικής, μιας θέσης χειρουργικής, μιας θέσης ακτινολογίας και μιας θέσης ψυχολόγου(έχει ήδη παρουσιασθεί ).

Στο Γ.Ν.Κ ήδη υπηρετούν 3 γενικοί ιατροί, 1 παθολόγος ,1 οφθαλμίατρος,1 παιδίατρος,1 γυναικολόγος,1 μικροβιολόγος και 1 οδοντίατρος και ανάλογο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Σηπτικό χειρουργείο, το μαιευτήριο , τα εξωτερικά ιατρεία και η κλινική με 22 κλίνες. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί isobox για την εξέταση περιστατικών covid-19 και υπάρχει ανάλογο μηχάνημα (PCR) για την  πραγματοποίηση  εξετάσεων ανίχνευσης του ιου.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Αξονικού Τομογράφου. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Κ δεσμεύθηκε για την υποβολή ανάλογης πρότασης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από πλευράς υποδομών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα η έναρξη κατασκευής του κυκλοφοριακού κόμβου αλλά και του έργου απορροής των ομβρίων  υδάτων κατόπιν ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΡΟΥΜΑΝΗΣ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Πολύτιμα τεκμήρια για τις θαλάσσιες διαδρομές και τα αντικείμενα του εμπορίου, των ναυτικών της...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...
Κανονικά τελέστηκε η λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στη Ρόδο από τον...
Ένα βιβλίο για τη ζωή του Συμιακού Κωνσταντίνου Σιμωνίδη, γραμμένο από το Νικολό Φαρμακίδη. - Ο...