Επίσκεψη της Κατερίνας Βολονάκη στον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Ψαρά

Τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπο Ψαρά, επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, για να ενημερωθεί για τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι θέσεις των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων έχουν καλυφθεί.

Με την επιστροφή των παιδιών σε ρυθμούς νέας κανονικότητας, μετά τα παρατεταμένα lockdown, που επιβλήθηκαν ως μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, παρουσιάζεται αύξηση της βίας και του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον.

Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη όλων των μερών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.  1 στα τρία παιδιά γίνονται θύματα bullying στο σχολείο και η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης είναι επιδερμική. Σε ένα περιβάλλον διάχυτου φόβου των θυμάτων αυτών, είναι σημαντικό να ενθαρρύνεται και να ενισχύεται η καταγγελία από τα ίδια τα θύματα και το κοντινό τους περιβάλλον. 

Για να έχει αποτέλεσμα, λοιπόν, η προτροπή και η διευκόλυνση δημοσιοποίησης και καταγγελίας, πρέπει να δώσουμε στα θύματα τη σιγουριά ότι η ζωή τους θα επιστρέψει στην κανονικότητά της, ότι το ίδιο το σχολικό περιβάλλον θα τα αγκαλιάσει και θα γίνει ασπίδα προστασίας τους στον φόβο που ζουν.

Η σταθερή παρουσία εξειδικευμένων επιστημόνων, ψυχολόγων και συμβούλων, σε επίπεδο σχολικής μονάδας,  είναι  απαραίτητη.

Κοινή παραδοχή από όλες τις σχετικές έρευνες είναι ότι η βία στα σχολεία, σε πολλές περιπτώσεις, είναι εισαγόμενη ή ενισχυόμενη από εξωσχολικούς και από το περιβάλλον της γειτονιάς. Παρ΄ όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη.

Τέλος, η όποια διαδικασία της απαραίτητης αξιολόγησης του έργου των διευθυντών, των υποδιευθυντών και των εκπαιδευτών στα δημόσια ΙΕΚ, για να έχει αποτέλεσμα, οφείλει να περιλαμβάνει όλους τους συντελεστές της Εκπαίδευσης, από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα βιβλία έως την σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό.

Κατερίνα Βολονάκη

Δικηγόρος

Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...