Επίσκεψη της Αντιπροέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας στη Σχολή Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Λ.Δ. ΚΙΝΑΣ

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

- Η Αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. SUN Chunlan, επικεφαλής 40-μελούς αντιπροσωπείας, επισκέφθηκε την Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, από 20-21 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή βράβευσης του Ιδρύματος για την επιτυχή διεξαγωγή των διαδικτυακών μαθημάτων κινεζικής γλώσσας.

 

Η Κυρία Αντιπρόεδρος ξεναγήθηκε το πρωϊ της 21ης Φεβρουαρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στη συνέχεια περπάτησε στην Παλιά Πόλη. Αργότερα συμμετείχε στην τελετή βράβευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σχολής, με την συμμετοχή του συνόλου των ακαδημαϊκών , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης και οι Υπουργοί Παιδείας και Υγείας της ΛΔ Κίνας, ο Υφυπουργός  Αθλητισμού και πολλοί Κρατικοί Αξιωματούχοι, καθώς και όλα τα στελέχη της Πρεσβείας της ΛΔ της Κίνας στην Αθήνα με επικεφαλής τον Πρέσβη κ. Xiao Junzheng. Στην ομιλία της η Κυρία Αντιπρόεδρος συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το έργο του και δήλωσε την πρόθεση της Κινεζικής Κυβέρνησης να δωρίσει οθόνες τελευταίας τεχνολογίας σε όλες τις νησιωτικές μονάδες του Ιδρύματος καθώς και την απονομή 100 υποτροφιών εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά το πέρας της τελετής η Κυρία Αντιπρόεδρος συμμετείχε ενεργά σε μάθημα προσομοίωσης της διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας, με χρήση της οθόνης τελευταίας τεχνολογίας που παραχωρήθηκε στη Σχολή. Το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου η Κυρία Αντιπρόεδρος και οι Υπουργοί που την συνόδευαν αναχώρησαν με το κυβερνητικό κινεζικό αεροσκάφος, από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Καθηγητής Ιωάννης Α. Σεϊμένης επισημαίνει ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της επίσκεψης υπήρξε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών παραγόντων και επιθυμεί να ευχαριστήσει:

 

  • Το Διοικητικό & Τεχνικό Προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • Την Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών
  • Το Τμήμα Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων της ΕΛΑΣ και την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου
  • Το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...