Επίθεση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού της Ρόδου για σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Ραλλίας Χρηστίδου

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου καταγγέλει δημοσιογραφο-ιδιοκτητη τοπικού καναλιού της Ρόδου  για μηδενική  ανοχή μετά την σεξιστική και μικροπολιτική επίθεση στη Ραλλία Χρηστίδου.

"Ξεπέρασε τα όρια της ανοχής μας με την προ ημερών ανάρτηση μιας παραποιημένης φωτογραφίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ με εξαιρετικά προσβλητικά σχόλια. Μια χυδαία στοχοποίηση από έναν επαγγελματία στα ΜΜΕ, για μια γυναίκα. Μια γυναίκα που ούτε γνωρίζει, ούτε καν συνυπολογίζει ότι εκπροσωπεί τον θεσμό της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας.Η συντρόφισσα Ραλλία Χρηστίδου προχώρησε άμεσα σε εξώδικο και μηνύσεις με αποτέλεσμα συγκεκριμένος δημοσιογράφος  να διαγράψει την ανάρτηση και να «ανεβάσει» δημόσια ένα «συγνώμη» σε απλή ανακοίνωση, με τα επόμενα διαδικτυακά «σχόλια» δυστυχώς να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο" αναφέρει η ΝΈ την ανακοίνωση της.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου:

- εκφράζει την πολιτική και ηθική συμπαράστασή της στην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδειξε μηδενική ανοχή στην παραπληροφόρηση, τα fakenews , την στοχοποιημένη «πολιτική δολοφονία» και την έμφυλη διάκριση σε βάρος της.

-δηλώνει ότι παύει κάθε εμφάνιση των στελεχών της στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του συγκεκριμένου κυρίου.

 - καλεί τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, όπως και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, και τα δημοσιογραφικά σωματεία να πάρουν θέση για τη συγκεκριμένη «επίθεση».

- καλεί την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Φύλου να αξιοποιήσει το άρθρο 24 ν.4604/2019 που προβλέπει μέτρα για την προώθηση της ισότητας των φύλων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη διαφήμιση και στις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Εν κατακλείδι:

Ο δημόσιος σεξιστικός λόγος, είναι η πιο ύπουλη μορφή ρατσισμού και ένα όπλο στη φαρέτρα του νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού. Οφείλουμε όλοι και όλες να υπερασπιζόμαστε καθημερινά και σε όλα τα πεδία, τα δικαιώματα των γυναικών που πλήττονται από τον σεξισμό, την υποτίμηση και την βία, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η συμμετοχή τους στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Το Γραφείο Τύπου.-

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...