Εξοργισμένοι οι δήμαρχοι Κυκλάδων με Κρεμαστινό

Την αντίδραση των δημάρχων του νομού Κυκλάδων προκάλεσε η κίνηση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού.Ο Κρεμαστινός ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κάλεσε τους δημάρχους του νομού Δωδεκανήσων ώστε να παραστούν στη Βουλή για ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.Το θέμα συζήτησης ήταν "Υγεία στις νησιωτικές περιοχές της χώρας".Η κίνησή του εξόργισε τους δημάρχους,ενώ επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας και ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς. Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:

«Ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια των Κυκλαδιτών αιρετών, για την μη πρόσκλησή τους, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με αντικείμενο την ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την πολιτική υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Το έγγραφό σας που έχει σταλεί στις 15/7 με ΦΑΞ απευθύνεται στους δημάρχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον πίνακα όμως αποδεκτών, αναφέρονται μόνο οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καθαρά ένα γραφειοκρατικό λάθος, διότι όπως είναι γνωστό σε όλους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνει τους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Επίσης θεωρώ αδιανόητο σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη, να μη συμμετέχουν οι Κυκλάδες, οι οποίες ουσιαστικά έχουν βγει εκτός του υγειονομικού χάρτη της χώρας, με την υπολειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων τους.Θεωρώ ότι το λάθος αυτό θα διορθωθεί άμεσα, και έστω και την ύστατη στιγμή θα προσκληθούμε στη συνεδρίαση της επιτροπής. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε την κίνησή σας, ως τελείως άστοχη και άδικη για τους Κυκλαδίτες.»

Διαβάστε την επιστολή του κ. Κροντηρά: Χωρίς περιστροφές και καθωσπρεπισμούς, καταδικάζω την ενέργεια του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στέλνει πρόσκληση, με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2013 (ελήφθη από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου την 16/7), προς τους Δημάρχους «της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», ώστε να παραστούν στη Βουλή για ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για «θέματα υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας», την 18 Ιουλίου και ώρα 10.30. Μέχρι εδώ υποθέτω ότι ο Πρόεδρος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ακτοπλοΐα μας αλλά και στους Δημάρχους της Περιφέρειας, που μπορούν να ανατρέψουν κάθε υποχρέωσή τους και εντός 24 ωρών να βρεθούν στη Βουλή (αφού όσοι δεν διαθέτουν πρόσβαση σε αεροδρόμιο πρέπει να βρεθούν στην Αττική, από το προηγούμενο βράδυ).

Όμως το να καλούνται μόνο οι Δήμαρχοι Δωδεκανήσου, πάει πολύ κε Κρεμαστινέ!!! Και πιστεύω ότι δεν είναι ούτε τυπογραφικό λάθος ούτε άλλου τύπου λάθος και δεν είναι δουλειά μου να το εξηγήσω. Αυτό που αρνούμαι είναι ένας Βουλευτής (επί 2 σχεδόν δεκαετίες) να μη γνωρίζει πού αρχίζει και πού σταματά η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Δεν μπορεί να αγνοεί τα 24 Κυκλαδονήσια και δε μπορεί να «σβήνει» από τον αυτοδιοικητικό χάρτη αλλά κυρίως από το χάρτη της υγείας, τα νησιά μας.

Μιλώ αγανακτισμένος όχι μόνο για την Τήνο αλλά για όλες τις Κυκλάδες, αυτή τη στιγμή. Και πάντως, σαν Δήμαρχος Τήνου, θεωρώ ευθέως ότι η προ ολίγου δήλωση του κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για το θέμα,δεν με καλύπτει.

Λυπάμαι πολύ γιατί Βουλευτής της νησιωτικής Ελλάδας, μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται στο σημείο να συγχέει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εκλογική του περιφέρεια. Εκεί οφείλεται το «λάθος», όπως εκεί οφείλεται και η ώρα της συνάντησης, που έχει λάβει υπόψη μόνο όσους έχουν πρόσβαση σε πρωινή πτήση (οράτε Ρόδος). Τέτοια λάθη είναι κακός οιωνός για την πατρίδα μας, που υποτίθεται ότι αλλάζει πορεία… Και να φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για «θέματα υγείας στις νησιωτικές περιοχές».

Με φιλικούς χαιρετισμούς προς τους (τυχερούς) συναδέλφους Δημάρχους Δωδεκανήσου (όσους τουλάχιστον διαθέτουν αεροδρόμιο)

Παναγιώτης Κροντηράς Δήμαρχος Τήνου (νησιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και μέλος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...