Εξαιρετικά θερμή υποδοχή του Δήμου Ρόδου στους Φινλανδούς τουρίστες που ήλθαν νωρίτερα στο νησί για τον Μαραθώνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εξαιρετικά θερμή υποδοχή του Δήμου Ρόδου στους Φινλανδούς τουρίστες που ήλθαν νωρίτερα στο νησί για τον Μαραθώνιο.

-Η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας “Finnair” και ο τουριστικός οργανισμός Aurinko απεδέχθησαν από πέρυσι σχετική πρόταση της αντιδημάρχου Τουρισμού κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου

-Εξαιρετικά θερμή υποδοχή, με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δώρα,  επεφύλαξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και εκπρόσωποι του τουρισμού του τόπου, στους 158 Φινλανδούς τουρίστες που έφθασαν στον Διεθνή Αερολιμένα Διαγόρας της Ρόδου από το Ελσίνκι με την Finnair - πτήση της ΑΥ 1863, την πρώτη πτήση του 2019 για τον tour operator Aurinko, στις 19:35 την περασμένη Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. 

Το ζεστό καλωσόρισμα στους Φινλανδούς τουρίστες, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί παράδοση απόλυτα συνυφασισμένη με τη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού, έγινε και εξαιτίας της άμεσης ανταπόκρισης της Finnair και του φινλανδικού τουριστικού οργανισμού Aurinkomatkat, στην από κοινού πρόταση της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του ιδιοκτήτη του πρακτορείου Top Eurotravel Net – Rhodos κ. Ηλία Κωτιάδη, που εκπροσωπεί επί 55 χρόνια στη Ρόδο τον Aurinkomatkat, να υπάρξει άλλη μία πτήση από Φινλανδία προς Ρόδο πριν τις 14 Απριλίου 2019, που είναι η επίσημη έναρξη των πτήσεων από Φινλανδία για Ρόδο και η οποία συμπίπτει με τη διεξαγωγή του 6ου Μαραθωνίου της Ρόδου, προκειμένου οι Φινλανδοί επισκέπτες του νησιού να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο κλασσικό και προσφιλές τους άθλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση έγινε από την κα Χατζηλαζάρου πέρυσι (11-5-2018), στο πλαίσιο εκδήλωσης εορτασμού της επί 55 χρόνια, αδιάλειπτης παρουσίας του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της Φινλανδίας Aurinkomatkat στη Ρόδο. Η αντιδήμαρχος απένειμε  τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους του Φινλανδικού οργανισμού καθώς και σε επαναλαμβανόμενους  Φινλανδούς επισκέπτες που έρχονται επί σειρά ετών στη Ρόδο. Είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και μισό αιώνα, ότι η Ρόδος αποτελεί κορυφαία επιλογή και αγαπημένο προορισμό για τους Φινλανδούς τουρίστες.

Η θερμή υποδοχή λοιπόν που επεφύλαξε στους Φινλανδούς επισκέπτες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου.

Εντυπωσιακή η παρουσία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Βιλλανόβα» με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Περράκη, παρουσία και της δασκάλας χορού του Συλλόγου κας Μαριέττας Τομάζου, που με τις παραδοσιακές φορεσιές τους χόρεψαν τοπικούς χορούς αποσπώντας τα χειροκροτήματα των Φινλανδών  επισκεπτών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Σάββας Παγωνάκης, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Κατσίβας,  εκπρόσωποι του τουριστικού πρακτορείου του κ. Κωτιάδη “Top Eurotravel Net – Rhodos” και συγκεκριμένα η κα Έλλη Κουλούμπρη, ο κ. Μάριος Στρατάκης και η κα Vicky Barr.

Επίσης το παρών έδωσαν ο επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Βσσιλειάδης και η σύζυγος του κα Margarita Lecoz, που μαζί με άλλους Ρόδιους επιχειρηματίες εδώ και χρόνια απευθύνονται στο φινλανδικό κοινό και ανταποκρίνονται άμεσα και στηρίζουν τις εκδηλώσεις της δημοτικής αρχής όποτε κι αν τους ζητηθεί,  καθώς και το στέλεχος της επιχείρησης του κ. Μιχαήλ Καρεκλάς. 

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου με τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστα Χατζίκο, την προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Βλάση Φακιόλη, κ. Γιώργο Μάτση, κα Ειρήνη Ηλιού, κα Ελένη Γαλατά και κ. Παναγιώτη Καρέλλα, διένειμαν στους τουρίστες ενημερωτικό υλικό, αναμνηστικούς σελιδοδείκτες και δώρα, συσκευασίες που περιείχαν βότανα, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς και όμορφα στολισμένα κουτιά με παραδοσιακά γλυκά, προσφορά της εταιρείας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo» και της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου.  

Οι Φινλανδοί επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...