Εντοπισμός 38 ατόμων και σύλληψη των τεσσάρων διακινητών τους στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες την 14.09.2023, οι Λιμενικές Αρχές Λίνδου και Ρόδου, για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών, στον λιμένα Λίνδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λίνδου από ξηράς, όπου εντόπισαν ένα (01) Τ/Χ σκάφος τύπου tender με πέντε (05) αλλοδαπούς και τον 31χρονο αλλοδαπό διακινητή τους. Στη συνέχεια, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, μετέβη στο σημείο και εντόπισε επί ταχύπλοου σκάφους, ακόμα τρεις (03) αλλοδαπούς διακινητές, ηλικίας 34, 33 και 36 ετών.

Σε περαιτέρω έλεγχο, που διενεργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λίνδου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή στελεχών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, εντοπίστηκαν επιπλέον τριάντα τρείς (33) αλλοδαποί. Συνολικά εντοπίστηκαν τριάντα οκτώ (38) αλλοδαποί (26 άνδρες, 10 γυναίκες και 02 κορίτσια).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω τέσσερις (04) διακινητές, ενώ τα προαναφερόμενα καθώς και έτερο Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκαν.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...