Εντοπισμός και διάσωση 26 παράνομων μεταναστών στην Κάλυμνο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) παράνομων μεταναστών προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη ικανού αριθμού μεταναστών, στην περιοχή “ΒΑΘΥ” οι οποίοι βρισκόταν σε δυσχερή θέση και δεν ήταν δυνατή η προσέγγισή τους από ξηράς.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού-διάσωσης και απεγκλωβισμού των εν λόγω μεταναστών από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο, με τη συνδρομή του Τ/Χ σκάφους “ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ” Τ.Κ. 78 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, επιβίβασαν είκοσι δύο (22) παράνομους μετανάστες με ασφάλεια και τους μετέφεραν στο λιμένα ΒΑΘΥ ν. Καλύμνου. Οι υπόλοιποι τέσσερις (04) μετανάστες οι οποίοι είχαν αναχωρήσει προς εύρεση βοήθειας, εντοπίστηκαν από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και παραδόθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Από τους ανωτέρω συνολικά είκοσι έξι (26) μετανάστες, τρεις (03) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό νοσοκομείο Καλύμνου “ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ” όπου και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν οι ανωτέρω μετανάστες καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...