Εντοπισμός και διάσωση 19 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω

Πρώτες πρωινές ώρες την 21-10-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστό Τ/Χ σκάφος χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να κινείται προς τις ακτές ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, τα οποία ο χειριστής του παραπάνω ταχύπλοου αγνόησε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους επιβαίνοντές του καθώς και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους. Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια επετεύχθη ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, όπου διασώθηκαν συνολικά είκοσι (20) άτομα, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη εκ των ανωτέρω, ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του Τ/Χ σκάφους, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 “ Έκθεση” και 187 “Εγκληματική Οργάνωση” του Ποινικού Κώδικα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...