Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα "Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Ρόδος, 7 Σεπτεμβρίου  2020

- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

- Ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον των δανειοληπτών  για το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

 

Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών», με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτη Κουρμούση.

Κατά την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, στην οποία το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εκπροσώπησε η γενική γραμματέας κ. Φαίδρα Σπανού η οποία είχε και τον συντονισμό και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο πρόεδρός του κ. Κωστής Ζωγραφίδης, ο κ. Φώτης Κουρμούσης, έκανε αναλυτική ενημέρωση  για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη, μέσω επιδότησης, σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης, απάντησε αναλυτικά σε πολλές ερωτήσεις που έθεσαν οι συμμετέχοντες και παρέθεσε στοιχεία για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/), η οποία έχει σχεδιαστεί και υποστηρίζεται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), στις υποδομές της οποίας και φιλοξενείται.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση δανείων με υποθήκη στην πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού κι εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου υπενθυμίζει στα μέλη του  την λειτουργία του κέντρου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ)  στη Ρόδο. Το Κ.Ε.Υ.Δ. Ρόδου ανήκει στο δίκτυο των Κέντρων και Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν στόχο την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους οφειλέτες (πολίτες και επιχειρήσεις), οι οποίοι αντιμετωπίζουν προφανή αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους είτε προς τις τράπεζες ή το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία ή σε λοιπούς ιδιώτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού με το Κ.Ε.Υ.Δ. Ρόδου, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213.212.57.30.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...