Ενημερωτική συνάντηση στη 2η ΥΠΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ, 6981156333

Email: yianfrag@otenet.gr,

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση στη 2η ΥΠΕ

 

             Την 24/10, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες, συνάντηση εργασίας  στη 2η ΥΠΕ,  παρουσία  του προέδρου και της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας μας κκ. Γιάννη Φραγκούλη και Κατερίνας Βουρεξάκη,  του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού και του Κασιώτη ιατρού κ. Γιάννη Αράπη.

            Είχε προηγηθεί η αποστολή  προς την 2η ΥΠΕ υπομνήματος της Ομοσπονδίας μας  με αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά  μας και για τα οποία έγινε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα ακόλουθα;

 

       α. Ανάγκη διατήρησης ανοικτής προκήρυξης πρόσληψης ατόμων σε ΠΠΙ και ΚΥ μικρών νησιών, μέχρι να γίνει η πρόσληψη

        β. Για την στελέχωση των ΠΠΙ και ΚΥ μικρών νησιών, υπάρχει ανάγκη θέσπισης ελκυστικών οικονομικών κινήτρων για την πρόσληψη ιατρών ειδικότητας. Επίσης, προτείνεται η διερεύνηση δυνατότητας  νομοθετικής ρύθμισης για την κάλυψη  των θέσεων κάθε ΠΠΙ ή ΚΥ από ιατρούς  συγκεκριμένου Νοσοκομείου με κυκλική εναλλαγή (πχ ένας ιατρός ανά εξάμηνο). Η υλοποίηση αυτής της πρότασης έχει δύο τουλάχιστον πλεονεκτήματα: ο ιατρός δεν αποκόπτεται από την επιστημονική του εξέλιξη αφού λείπει από το Νοσοκομείο για μικρό μόνο χρονικό διάστημα  και  παράλληλα  υπάρχει μια συνέχεια στην τήρηση ιατρικού ιστορικού των κατοίκων στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

        γ. Για το Νοσοκομείο της Καρπάθου, εκκρεμεί η οριστικοποίηση του οργανογράμματος   και η ολοκλήρωση των εργασιών για την παράδοση του έργου.

        δ. Για το ΠΠΙ Κάσου, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον ιατρό κ. Αράπη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη αναπλήρωσης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στις ελλείψεις εξοπλισμού καθώς και στην ανάγκη πρόβλεψης διοικητικής  σύνδεσης του  Νοσοκομείο Καρπάθου με το ΠΠΙ Κάσου

      ε.  Για το ΠΠΙ  Σύμης, αναφέρθηκε η ανάγκη κάλυψης θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και δόθηκε στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ  σχετική επιστολή.

 

            Από την πλευρά του, ο διοικητής κ. Ροϊλός, αφού κατέγραψε όλα τα αιτήματά μας, δήλωσε την πρόθεσή του για ικανοποίησή τους. Σχετικά με το αίτημα της διατήρησης ανοικτής προκήρυξης για τις  προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τουλάχιστον για τα μικρά νησιά, θα πρέπει να επανυποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας, διότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων υποψηφίων προβλέπεται να ανοίξει αρχές του 2020.

 

          Κατά γενική ομολογία, ήταν μια ακόμη χρήσιμη συνάντηση στη 2η ΥΠΕ και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει  ανάλογη συνέχεια στο άμεσο μέλλον.

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...