Ενημερωτική Εκδήλωση του Έργου «3D Printing: ένας πολιτιστικός επιταχυντής στην εκπαίδευση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Ενημερωτικής Εκδήλωσης του Έργου

«3D Printing: ένας πολιτιστικός επιταχυντής στην εκπαίδευση»

- Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η ενημερωτική εκδήλωση των δράσεων του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου Ρόδου στο πλαίσιο του έργου με τίτλο  «3D Printing: ένας πολιτιστικός επιταχυντής στην εκπαίδευση» 3D4CE στην Αίθουσα Κορνήλιος Καστοριάδης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus +, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο και οι στόχοι του από την Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Μαρία Μαύρη, Aντιπρυτάνισσα Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων του 1ου κύκλου Εκπαίδευσης των μαθητών/τριών   του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου Ρόδου στο πλαίσιο του Έργου από την Προϊσταμένη, κα Βασιλική Γέροντα. Παρουσιάστηκαν επίσης οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του έργου 3D4CE από τους μαθητές/τριες των δυο τμημάτων του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου Ρόδου καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε η αποτίμηση του έργου & δράσεων του από τις εκπαιδευτικούς νηπιαγωγούς.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχαν διαδικτυακά όλοι οι εταίροι του προγράμματος. Ειδικότερα συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό, η υποδιευθύντρια του 2ο Δημοτικού Σχολείο της Χίου, κα Σ. Βαρλά, η καθηγήτρια από το Istituto Comprensivo Sarzana ISA13 της Ιταλίας, κα V. Gianneti,  η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ersamus του Agrupamento de Escolas de Marrazes της Πορτογαλίας, κα  R. Almeida, η Δ/ντρια του Πολιτιστικού Κέντρου «Παιδί & Δημιουργία» στην Αθήνα, κα Μ. Μανιάτη, και η Προϊσταμένη  του Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας στη Λέσβο, κα Κοινάκη.

Την ενημερωτική εκδήλωση του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου Ρόδου & του Πανεπιστημίου Αιγαίου τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νότιου Αιγαίου κα Χαρούλα Γιασιράνη, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου & Προγραμματισμού, κ. Γεώργιο Πατσάη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρχαγγέλου, κ. Νικόλαο Διμέλη.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αποδοτικότητα της διακρατικής συνεργασίας και της συνέργειας των διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης. Τόσο οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο Έργο, εκπαιδευτικοί – νηπιαγωγοί, μαθητές/τριες, όσο και οι έμμεσα εμπλεκόμενοι, όπως εκπρόσωποι της τοπική αυτοδιοίκησης, συνέτειναν στα πολλαπλασιαστικά οφέλη ανάλογων καινοτόμων πρωτοβουλιών υπογραμμίζοντας την ανάγκη όχι μόνο διατήρησης, αλλά και διεύρυνσής τους, σε επίπεδο αντικειμένου, αλλά και πεδίου εφαρμογής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται οι ως άνω φορείς, καθώς αφενός οι μαθητές/τριες των εν λόγω εκπαιδευτικών μονάδων μαθαίνουν για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους, μέσα από τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, αφετέρου ο τοπικός πολιτιστικός πλούτος αναδεικνύεται μέσω της “εξαγωγής” του στις υπόλοιπες συνεργαζόμενες περιφέρειες εντός και εκτός συνόρων.

Την ενημερωτική εκδήλωση έκλεισαν οι μαθητές/τριες του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου Ρόδου, με μια παραδοσιακή χορογραφία με τον χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Συλλόγου ο «Αίθωνας», κ. Ε Ζερβό τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του.

Τέλος, στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδ/σου για την ξενάγηση της Aντιπρυτάνισσας Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Μαρία Μαύρη, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Ευχαριστούμε όσους/όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...