Ενημέρωση απο το Λιμενικό για το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" που παραμένει στα βράχια της Κάσου

Συνέχεια Ενημέρωσης για την προσάραξη Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στη ν. Κάσο
Σε συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη του Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν. Αγ. Νικολάου 06 στη ν. Κάσο ανακοινώνεται ότι, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών. Επίσης, έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες στον Πλοίαρχο για συνεχή ενημέρωση επιβατών, σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο πλοίο, καθώς και την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στη ν. Κάσο, μεταφέροντας από τη ν. Ρόδο, κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητή του αρμόδιου κλιμακίου Επιθεώρησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Επιθεωρητή του παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, καθώς και δύο (02) δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Το Ρ/Κ “ΑΡΜΑΔΟΡΕΣ 1” Ν.Π. 11641, το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο από τον Πλοίαρχο Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” για παροχή συνδρομής, κατευθύνεται προσωρινά προς τη ν. Αστυπάλαια προς ανεύρεση ασφαλούς αγκυροβολίου, διότι την παρούσα στιγμή οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Μετά από βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα συνεχίσει τον πλου του προς λιμένα ν. Κάσου.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ παράλληλα από το πλήρωμα διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι για τη διαπίστωση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβατών. Επισημαίνεται ότι το σύνολο των ενεργειών, πραγματοποιείται με γνώμονα την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προς αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ”, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...