Ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο το Σάββατο 14/08 – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών

Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Θ. Γιάνναρος, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, 10:00

 Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα το Σάββατο 14/08, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το Σάββατο 14/08 οι εντάσεις των βορείων ανέμων στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί.

Η ενίσχυση των ανέμων αναμένεται να δημιουργήσει δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα Σάββατο 14/08, σε: Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Κυκλάδες, Νότια Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ανατολική Στερεά (Αττική και Βοιωτία), Κεντρική και Νότια Εύβοια, Λακωνία, Αργολίδα και Κύθηρα (Χάρτης 2).

Χάρτης 2. Επικινδυνότητα εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζεται επιχειρησιακά από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, για το Σάββατο 14/08.

Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1884

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...