Εμβολιάστηκε ο 95χρονος τελευταίος Ιερολοχίτης εν ζωή στη Ρόδο

Ο Γιώργος Λιναρδής, ετών 95, ο τελευταίος Ιερολοχίτης εν ζωή, εμβολιάστηκε χθες, την πρώτη δόση, στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Ο 95χρονος κατάγεται από τη Χάλκη και συμμετείχε ενεργά στη δράση του Ιερού Λόχου. Πήρε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά των εχθρικών δυνάμεων στη Χάλκη, τη Τήλο καθώς και στην βρετανική επιχείρηση σε συνεργασία με τους Ιερολοχίτες με το όνομα ΤΕΝΤ στη Μονόλιθο Ρόδου 1 & 2 Μαΐου 1945. Παραβρέθηκε στην Σύμη όπου υπογράφτηκε στις 8 Μάιου η παράδοση της Γερμανίας στις συμμαχικές δυνάμεις. Ο Γιώργος Λιναρδής είναι από τους τελευταίους εν ζωή, γενναίους της Ρόδου. Έχει τιμηθεί από το δήμο Ρόδου, όπως και από την Κοινότητα Μονολίθου.

Χθες, χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τους φίλους του Γιώργο Ζαχαριάδη, δημοσιογράφο, Γρηγόρη Ρουμάνη, Διοικητή Νοσοκομείου Ρόδου και Μηνά Παπαδάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Δωδεκανήσου, Αντιστράτηγο ε.α., εφθασε στο νοσοκομείο Ρόδου.
Το προσωπικό του νοσοκομείο τον υποδέχτηκε με σεβασμό ενώ ο ίδιος δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του για το εμβόλιο που έκανε και θα τον θωρακίσει από τον κορονοιό. Όλα πήγαν καλά και τώρα ο κ. Λιναρδής περιμένει με αγωνία τον δεύτερο εμβολιασμό που θα γίνει μετά από είκοσι ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...