Ελλείψεις καθηγητών σε σχολεία της Δωδεκανήσου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τις ελλείψεις καθηγητών σε σχολεία της Δωδεκανήσου. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός καλεί τον Υπουργό να προσέλθει στη Βουλή για να δεσμευτεί για την άμεση συμπλήρωση των κενών, λέγοντας ότι ιδίως στα απομακρυσμένα μέρη, όπου δεν υπάρχουν φροντιστήρια, η δημόσια παιδεία πρέπει κατά προτεραιότητα να εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στη γνώση. -Το πλήρες κείμενο της ερώτησης ακολουθεί: -ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. Πρωτ.: /14.09.2017

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Δωδεκάνησα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Παρά τις δηλώσεις ικανοποίησης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας περί έναρξης της σχολικής χρονιάς «χωρίς ελλείψεις σε καθηγητές», οι μαθητές αρκετών περιοχών της Δωδεκανήσου ξεκίνησαν να φοιτούν σε σχολεία με ελλιπή στελέχωση, όπως φαίνεται από έγγραφες διαμαρτυρίες γονέων που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο και κάνουν λόγο για ελλείψεις πολλών καθηγητών.

Συγκεκριμένα, από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Καστελόριζου οι γονείς λένε ότι σήμερα λείπουν 3 Φιλόλογοι, ο Θεολόγος, ο Φυσικός, οι καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και Πληροφορικής και ο Γυμναστής. Σε έναν τόπο ακριτικό όπου η πρόσβαση σε βασικότατες υπηρεσίες απαιτεί δαπάνες και μετακίνηση στη Ρόδο, χωρίς φροντιστήρια για την υποβοήθηση των μαθητών η δημόσια παιδεία οφείλει κατά προτεραιότητα να επιτελεί το ρόλο της σωστά. Κυρίως, να εξασφαλίζει στα παιδιά επί ίσοις όροις με τα παιδιά των αστικών περιοχών τα εφόδια που χρειάζονται χωρίς να γεννά εκπαιδευτική και κοινωνική ανισότητα, με μαθητές δύο ταχυτήτων.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Έμπωνα Ατταβύρου Ρόδου όπου Γυμνάσιο και Λύκειο ξεκίνησαν τα μαθήματα με συνολικά μόνο 4 καθηγητές, σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Σε μια εποχή που η τηλε-εκπαίδευση μεσουρανεί σε όλον τον κόσμο, τα λύκεια και τα γυμνάσια των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας στερούνται καθηγητών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πόσο άμεσα σκοπεύει να συμπληρώσει τα κενά καθηγητών στα σχολεία της Δωδεκανήσου, ιδίως σε εκείνα του Καστελόριζου και των απομακρυσμένων περιοχών της;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κρεμαστινός

Φωτογραφικό υλικό

ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ημεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο και από την μια μεριά του ως την άλλη ένας άλλος αέρας...
Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Μήνυμα νίκης της Συμμαχίας από την μεγαλειώδη, πολυπληθή...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...
«Η σημαντική επιτυχία της προώθησης υπογραφής νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,...