Ελευθερία Φτακλάκη: «Καθ’ επίταξη η αποσυμφόρηση των νησιών... και ο σεβασμός της βούλησης των νησιωτών πάει περίπατο με την ‘κανονικότητα’ της ΝΔ!»

Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ

- «Καθ’ επίταξη η αποσυμφόρηση των νησιών... και ο σεβασμός της βούλησης των νησιωτών πάει περίπατο με την ‘κανονικότητα’ της ΝΔ!»

 

Κανείς δεν αμφισβητεί πως το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση !!

 

Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως κυβέρνηση  της ΝΔ είχε σχέδιο διαχείρισης της κρίσης ως προς το θέμα αυτό!! Αντιθέτως, αποδείχτηκε καθ’ όλα ανέτοιμη και με άγνοια του βαθμού επικινδυνότητας και δυσκολίες του ζητήματος.

 

Πέρασαν 7 μήνες διακυβέρνησης της και η ΝΔ όχι μόνο δεν έδωσε λύση με την άμεση και δραστική αποσυμφόρηση των νησιών,  αλλά για άλλη μια φορά αιφνιδίασε, ανακοινώνοντας την επίταξη περιοχών προκειμένου να δημιουργηθούν ΝΕΕΣ δομές Ταυτοποίησης και Υποδοχής προσφύγων/ μεταναστών στα νησιά!!

 

-Πρακτικά τι σημαίνει αυτό:

 

-Πρώτον: Τα πέντε (5 ) νησιά  του Αιγαίου  που πλήττονται  από το 2015 με το πρόβλημα,  όχι μόνο δεν θα αποσυμφορηθούν, αλλά ξαφνικά θα βρεθούν με δύο δομές !! Την ήδη υπάρχουσα ανοιχτή δομή που κυρίως στα  νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι πλέον ανεξέλεγκτη ως προς το πληθυσμό που ‘φιλοξενεί’ και μια νέα κλειστού τύπου δομή!!! Επομένως, με δυο (2) δομές μόνο για αποσυμφόρηση και λύση του ζητήματος δεν μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση!  

 

-Δεύτερον: Οι διαδικασίες  που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση περί  επιτάξεως  κτιρίων και εκτάσεων στα νησιά του Αιγαίου, αποδεικνύει πως η ΝΔ  δεν λαμβάνει υπόψη της τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και λειτουργεί με το οικείο στην γαλάζια παράταξη δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» !!!!! Τόσο ‘δημοκρατικά’, τόσο ‘δίκαια’ απέναντι στους νησιώτες που για άλλη μια φορά η ΝΔ καταστρατηγεί κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης για τους νησιώτες!!!!

 

 Άλλωστε, η επίταξη  αποτελεί πολιτική επιλογή της ΝΔ επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ψηφίστηκε ο νόμος  3536/2007 για την  «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών και επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων, ως μέτρα πολιτικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίοδο ειρήνης» υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ζητούμενο παραμένει στο πως αξιολογούνται και εφαρμόζονται αυτές οι  προϋποθέσεις…

 

Συνοψίζοντας, διαπιστώνουμε πως  η κυβέρνηση της ΝΔ:

 

Αφού αρχικά υποτίμησε το ζήτημα, κατήργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, κατακερμάτισε το εν λόγω χαρτοφυλάκιο , διόγκωσε ακόμα περισσότερο το πρόβλημα με την αναλγησία και την απουσία  μιας συνεκτικής και ορθολογιστικής διαχείρισης του προβλήματος, καταστρατήγησε κάθε έννοια δημοκρατικής διακυβέρνησης, σεβασμού των τοπικών κοινωνιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις αυταρχικές και περίεργες πολιτικές (δηλώσεις περί  θαλάσσιου φράγματος!!!), σήμερα επανέρχεται ακόμα πιο συγκεχυμένη , ανακοινώνοντας πολιτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές, με την επίταξη εκτάσεων και εγκαταστάσεων  για τη δημιουργία κλειστών κέντρων  διαδικασίες fast truck.  

 

Οι μάσκες έπεσαν και η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το πραγματικό της προσωπείο!! Υπενθύμισε στην ελληνική κοινωνία τι σημαίνει για τη γαλάζια παράταξη η έννοια της «κανονικότητας» : Αυταρχικότητα!!! 

 

Το μεγάλο  ερωτηματικό παραμένει: Η  νησιωτικότητα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση; Η απάντηση είναι το ίδιο εύκολη με το βαθμό ευκολίας που η κυβέρνηση  επιβάλλει πολιτικές που δυναμιτίζουν τα νησιά μας!

 

-ΟΧΙ, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τα νησιά μας! Το αποδεικνύει συστηματικά με την απουσία πολιτικών για τα νησιά μας.. Το επισφραγίζει με την αναλγησία στα δίκαια αιτήματα των νησιωτών!! 

 

Ένα είναι σίγουρο: Οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ καταδεικνύουν την απουσία σεβασμού και αλληλεγγύης απέναντι στα νησιά μας !!! 

 

Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει κάθε μορφή αυταρχικής και αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης!! Απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει άμεσα το σχέδιο για την επίταξη  και να δώσει βιώσιμες και δίκαιες λύσεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλο να σηκώνουν όλο το βάρος κακών πολιτικών επιλογών….. που δυστυχώς συνεχίζονται.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...