Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σητεία

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στον προβλήτα του λιμένα Σητείας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς στα έξαλα του πλοίου, και συγκεκριμένα στη δεξιά επιφάνεια του προστατευτικού περιζώματος (fender) καθρέπτη πρύμνης.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, ενώ την ώρα του συμβάντος στο πλοίο επέβαιναν 184 επιβάτες και 66 οχήματα, εκ των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 11 επιβάτες και 2 οχήματα με προορισμό τη Σητεία.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν διενέργειας έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη για έναν μεμονωμένο πλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρ ύπανση, ενώ το πλοίο απέπλευσε την 20:25 με 246 επιβάτες και 94 οχήματα προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (κυκλικό). 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το  σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος...
Ένωση Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο και στις Δημοτικές...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος που συνεδρίασε στις 21 Οκτωβρίου...