Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σητεία

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στον προβλήτα του λιμένα Σητείας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς στα έξαλα του πλοίου, και συγκεκριμένα στη δεξιά επιφάνεια του προστατευτικού περιζώματος (fender) καθρέπτη πρύμνης.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, ενώ την ώρα του συμβάντος στο πλοίο επέβαιναν 184 επιβάτες και 66 οχήματα, εκ των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 11 επιβάτες και 2 οχήματα με προορισμό τη Σητεία.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν διενέργειας έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη για έναν μεμονωμένο πλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρ ύπανση, ενώ το πλοίο απέπλευσε την 20:25 με 246 επιβάτες και 94 οχήματα προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (κυκλικό). 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...
Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...