ΕΛ.ΑΣ: Αναμένει την προκήρυξη των εκτελεστών

Oι άντρες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε αναμονή για την προκήρυξη των εκτελεστών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τα δύο μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου. Παράλληλα, με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και ειδικών μηχανημάτων επιχειρούν να απομονώσουν έστω και ένα στοιχείο που να αποτυπώνει κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους, ωστόσο το γεγονός ότι φορούσαν κράνος δυσχεραίνει το έργο τους.

Ωστόσο, εκεί που «ποντάρουν» είναι στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που εντοπίστηκε στο ρέμα της Χελιδονούς. Η μηχανή βρίσκεται από χθες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, καθώς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ελπίζουν πως θα καταφέρουν να εντοπίσουν γενετικό υλικό που ίσως ρίξει φως στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί κάποιο «αποτύπωμα» τους επειδή ήταν στη κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι Αρχές θεωρούν ότι καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών πρόκειται να παίξει ο εντοπισμός του γκαράζ όπου φυλασσόταν η μηχανή. Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για χώρο ο οποίος πιθανόν βρίσκεται στα βόρεια προάστια και χρησιμοποιούνταν και για τη φύλαξη οπλισμού.

Ταυτόχρονα στη ΓΑΔΑ καταθέτουν μάρτυρες της επίθεσης. Ένας από αυτούς αποκάλυψε ότι "τους καταδίωξε και τον πυροβόλησαν". Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Προέταξαν τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν. Πυροβόλησαν τρεις-τέσσερις φορές χωρίς να πέσει άνθρωπος κάτω. Νόμιζα ότι έκαναν πλάκα. Μετά άρχισαν να πυροβολούν στην πλάτη τον Αλέξανδρο Γέροντα, που είναι τραυματίας. Τα δύο παιδιά μαρμαρώσανε, ήταν πιτσιρικάδες… Δεν περίμεναν να γίνει αυτό που αντιμετώπιζαν εκείνη τη στιγμή… Ο Γιώργος έπεσε αιμόφυρτος κάτω, πλησιάσανε το άλλο παιδί, το πυροβολήσανε. Η μία σφαίρα πρέπει να τον πήρε στον λαιμό, δεν έπεσε κάτω. Μαζεύτηκε, είχε λυγίσει. Μετά τον πυροβόλησαν στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...