Εκλογή προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής , στην πρώτη, ειδική συνεδρίαση του νέου Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου - Ανακοινώθηκαν οι δύο χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκλογή προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής , στην πρώτη, ειδική συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

-Ανακοινώθηκαν οι δύο χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019,  στη Σύρο, η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στην διάρκεια της οποίας εξελέγη το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και  τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

 

Ειδικότερα,

Πρόεδρος εξελέγη η Αναστασία (Νατάσα) Δεληγιάννη, από την Τήνο η οποία προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας  “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Αναστασία (Νατάσα) Βενετοκλή, από τη Ρόδο, που προτάθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”.

Γραμματέας εξελέγη η Ευδοκία Κατσάνη, από τη Νάξο, που προτάθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

 

Ακολούθησε η εκλογή 8 μελών της 11μελούς Οικονομικής Επιτροπής, την πλήρη σύνθεση της οποίας συμπληρώνουν,  ο Περιφερειάρχης  ως Πρόεδρος αυτής και δύο Αντιπεριφερειάρχες, τους οποίους σήμερα ανακοίνωσε ο κ. Χατζημάρκος. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, ο Γιώργος Λεονταρίτης, αναλαμβάνει καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και ο Χρήστος Ευστρατίου, καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

 

Κατόπιν αυτού, η Οικονομική Επιτροπή  έχει την ακόλουθη σύνθεση

 

Γιώργος Χατζημάρκος , Περιφερειάρχης – Πρόεδρος

Γιώργος Λεονταρίτης – Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Χρήστος Ευστρατίου – Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

 

Τακτικά μέλη

 

Χαρούλα Γιασιράνη  (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

Φιλήμονας Ζαννετίδης (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

Χρήστος Μπάρδος (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

Νίκος Νικολής (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

 

Παναγιώτης Κουνάκης (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

Γιώργος Μακρυωνίτης  (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

Στέργος Παρδαλός (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

 

Ιωάννης Ντουνιαδάκης (Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου)

 

Αναπληρωματικά μέλη

 

Κάλλιστος Διακογεωργίου (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

Γιάννης Κρητικός (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

 Ευστάθιος – Σωτήρης Μαραγκός (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

Γιάννης Φλεβάρης (Μπροστά το Νότιο Αιγαίο)

 

Νίκος Κανταρζής (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

Νίκος Γερονικόλας (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

Γιώργος Γκούφας  (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

 

Ευάγγελος Σιγάλας  (Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου)

 

 

Δήλωση  της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

Μετά την εκλογή της, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νατάσα Δεληγιάννη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

“Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την πολύ τιμητική για μένα πρόταση, να είμαι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επόμενη διετία,  αλλά και όλους εσάς που με την ψήφο σας υλοποιήσατε την πρόταση αυτή.

Κατ' αρχάς είναι τιμή μου να εκπροσωπώ το νησί μου ως Έπαρχος Τήνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Είναι μια θέση για την οποία με επέλεξαν οι συντοπίτες μου με ένα πολύ ηχηρό τρόπο, με ένα τρόπο που αφενός αναδεικνύει την εμπιστοσύνη τους προς εμένα και την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, αφετέρου προβάλλει την αναγκαιότητα, μέσω της εμπιστοσύνης αυτής, να γίνουν πράγματα για το νησί μου αλλά και για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

Πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε όλοι αρωγοί, πέρα και πάνω από παρατάξεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις.

Σαν άνθρωπος είμαι υπέρ των συνεργειών και των συνεργασιών και υπέρ της αξιοποίησης  κάθε δυνατότητας, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω και από αυτή τη θέση τον καλύτερο μου εαυτό για την ευόδωση των σκοπών μας αλλά και ότι θα απαιτήσω σεβασμό προς το θεσμό και τους στόχους που έχουμε χαράξει ως παράταξη για την Περιφέρεια και τα νησιά μας.

Αυτή η θητεία θα είναι γόνιμη και εποικοδομητική γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι πολλά και θεωρώ ότι, ανεξαρτήτως παρατάξεων, ο στόχος όλων μας είναι ο ίδιος, δηλαδή η επίλυση των προβλημάτων και η κάλυψη των αναγκών των νησιών μας.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και εύχομαι σε όλους καλή θητεία και καλή συνεργασία”.

 

Βιογραφικό

 

Η Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1965 και τέλειωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Τήνο.

Εισήχθηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983 και αποφοίτησε το 1987. Από το 1989 ήταν μαχόμενη δικηγόρος στην Τήνο μέχρι το 2003 και μετά από επιτυχείς εξετάσεις διορίστηκε και εργάζεται ως Συμβολαιογράφος στην Τήνο από το 2003 μέχρι σήμερα.

με το σύζυγό της, δικηγόρο Τήνου Μηνά Άσπρο επέλεξαν συνειδητά από το 1989 να ζήσουν μόνιμα στην Τήνο και έχουν αποκτήσει δυο γιούς, τον Αριστοτέλη, δικηγόρο στο Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και τον Θοδωρή, προπτυχιακό φοιτητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το Γενάρη του 2011 και μέχρι το Μάρτιο του 2017 ασχολήθηκε  με τη Διοίκηση του «Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου Νικόλαος Κόγκος» ως γραμματέας.

Εκλέχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου 2014 με το συνδυασμό του αειμνήστου Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, ο οποίος την τίμησε με τη θέση της Αντιδημάρχου και αναπληρώτριάς του. Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2019 ήταν Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Παιδείας, Υγείας και Καθημερινότητας του Δήμου Τήνου.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γιώργος Λεονταρίτης και  Χρήστος Ευστρατίου, οι δύο νέοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα

 

Τον ορισμό  των δύο χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ανακοίνωσε σήμερα  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Κατά την διάρκεια της πρώτης, ειδικής συνεδρίασης του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, για την εκλογή προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής.  ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τον ορισμό του περιφερειακού συμβούλου, Γιώργου Λεονταρίτη από τη Σύρο ως χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ευστρατίου από τη Ρόδο, ως χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Οι δύο αντιπεριφερειάχες συμμετέχουν και στην Οικονομική Επιτροπή.

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ορισμού του, ο Χρήστος Ευστρατίου δήλωσε:

 

“Σας ευχαριστώ κύριε Περιφερειάρχη, για την εμπιστοσύνη σας. Θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας για το καλό των νησιών και των νησιωτών μας και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις  για να τιμήσω την εντολή που μας έδωσαν για μια ακόμα θητεία. Αυτή την εμπιστοσύνη θα προσπαθήσω να την ανταποδώσω, κάθε μέρα της νέας μας θητείας. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να πάμε τα νησιά μας ακόμα πιο μπροστά”.

 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λεονταρίτης, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και  κατά την πρώτη θητεία της Περιφερειακής Αρχής του Γιώργου Χατζημάρκου, δήλωσε:

 

“Κύριε Περιφερειάρχη, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Όπου κι αν ορίσετε τους δύο χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, είτε στα Δωδεκάνησα, είτε στις Κυκλάδες, ουσιαστικά εμείς υπηρετούμε το Νότιο Αιγαίο. Αυτόν τον ενιαίο, εκπληκτικό νησιωτικό χώρο τον οποίο έχουμε την τύχη και την τιμή να υπηρετούμε. Οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου, να είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου με εντιμότητα και με ανάληψη της ευθύνης να φέρουμε εις πέρας τα καθήκοντά μας”.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...