Εκκληση του δημάρχου Λέρου για προσέλευση στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο σε κορονοιό

Με αφορμή τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων κρουσμάτων COVID-19, αλλά και τα επίσημα στοιχεία ελέγχου ανάλυσης λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ) τα οποία δείχνουν για πρώτη φορά ραγδαία αύξηση ιικού φορτίου, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας παρακαλεί θερμά τους κατοίκους του νησιού για τα παρακάτω:

 

1) Αύριο Τετάρτη 17-3-2021, επιβάλλεται να υποβληθούν σε test από τον ΕΟΔΥ, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.

 

2) Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, παρακαλούνται να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να τηρήσουν αυστηρά τα ενδεδειγμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα κατ΄ οίκον περιορισμού για 14 τουλάχιστον ημέρες και αποφυγή επαφής με τους οικείους τους.

 

3) Οι κάτοικοι μεγαλύτερης ηλικίας παρακαλούνται να φέρουν μάσκα ακόμα και στην επαφή τους με τους κοντινούς συγγενείς αλλά και τα οικεία πρόσωπα. 

 

Ο Κορωνοϊός COVID-19, είναι μια πρωτόγνωρη πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που το μεγαλύτερο όπλο στην αντιμετώπιση της είναι να επιδεικνύουμε όλοι ατομική ευθύνη και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

 

Γι' αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους, να μην διασπείρονται φήμες και να μην στοχοποιούνται συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πανικός στην κοινωνία. Ούτε ο φόβος ούτε ο θυμός πρόκειται να διώξει αυτή τη λαίλαπα και πρέπει όλοι να κινηθούμε με ηρεμία και νηφαλιότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, την οποία θα νικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με σεβασμό ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τους νοσούντες.

 

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Λέρου, όπως πάντα έτσι και σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, με τη βοήθεια της Παναγίας, είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες και στον καθένα ξεχωριστά. 

 

Τέλος, μετά τα επίσημα στοιχεία ελέγχου ανάλυσης λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ), και την επικοινωνία του Δημάρχου Λέρου με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αύριο Τετάρτη 17-3-2021 και ώρα 13.00, θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για την ενημέρωση του Σώματος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...