Εκδηλώσεις μνήμης για την Ελένη Τοπαλούδη δρομολογεί φοιτητής από τον Έβρο

Προσωπικό του στόχο να κρατήσει ζωντανή την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη έβαλε ο Χρήστος Παπακώστας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Ρόδου.

Με καταγωγή από τους Μεταξάδες Έβρου, ο κ. Παπακώστας ήταν συμμαθητής και αργότερα συμφοιτητής  με την Ελένη Τοπαλούδη, στην σχολή Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ρόδου.

Οι αναμνήσεις που έχει μαζί της πολλές και τώρα που εκείνη «έφυγε» επιθυμεί να δημιουργήσει  τις προϋποθέσεις ώστε «η μνήμη της να οδηγεί όλους τους φοιτητές».

Στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές ο Χρήστος Παπακώστας εξελέγη πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔ ΦΚ και μέσα από την θέση  αυτή θα δρομολογήσει τρεις δράσεις για το σκοπό αυτό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι με αφορμή την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία της, αλλά και επειδή η 25η Νοεμβρίου αποτελεί την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, έχει καταθέσει πρόταση στην διοίκηση του Πανεπιστημίου ώστε το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών να μετονομασθεί σε «Ελένης Τοπαλούδη», ενώ στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου σε μια από τις επιφάνειές του, να δημιουργηθεί ένα Graffiti  με την μορφή της Ελένης το οποίο θα συνοδεύεται από ένα απόφθεγμα ενάντια στην γυναικεία κακοποίηση.

Τρίτος στόχος του προέδρου της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Ρόδου θα είναι η θεσμοθέτηση ημερίδας που θα πραγματοποιείται την περίοδο της Άνοιξης με θεματολογία ενάντια στην κακοποίηση.

Το έδαφος είναι πρόσφορο όπως διαπίστωσε ο ίδιος από τις επαφές που είχε, μαζί με όλο το ΔΣ της φοιτητικής παράταξης, το μόνο που αναζητά είναι οι χορηγοί για την αγορά των υλικών για την δημιουργία του Graffiti. «Θα ήμουν ευγνώμων τόνισε σε όποιον προσφερθεί να βοηθήσει ιδιαίτερα αν αυτό γινόταν και από έναν Εβρίτη δωρητή», σημειώνει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...