Εκδήλωση Ομίλου Inner Wheel Ρόδου για την Γυναίκα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εκδήλωση Ομίλου Inner Wheel Ρόδου
-Γράφει η Βεατρίκη Σέρβου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» εκδήλωση που ανέδειξε την πορεία της γυναίκας και το ρόλο της στην κοινωνία.
Η Πρόεδρος του Ομίλου κυρία Μαριέττα Φουρτούνη- Τζεδάκη στην εναρκτήρια ομιλία της αναφέρθηκε στο θεσμό σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Ο.Η.Ε. ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η 8η Μαρτίου επιλέχθηκε ως ημέρα εορτασμού προς τιμή και ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας».
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η ψυχολόγος κυρία Μαρία Καρίκη η οποία παρουσίασε το χώρο εργασίας της, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρόδου, που λειτουργεί από τον Αύγουστο στη Ρόδο υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Όπως τόνισε, «σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας της Ρόδου ο Ξενώνας και το προσωπικό του προσφέρει τη δυνατότητα στη γυναίκα που έχει υποστεί σωματική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική και οικονομική βία να βρει καταφύγιο, να ενδυναμωθεί και να κάνει μία καινούρια αρχή μαζί με τα παιδιά της σε ένα ασφαλές και προστατευμένο πλαίσιο μακριά από το περιβάλλον της βίας. Ο Ξενώνας ο οποίος εντάσσεται στο Τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας μπορεί να φιλοξενήσει είκοσι γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους ως και τρεις μήνες, έχοντας στο πλάι τους εξειδικευμένο προσωπικό». Κλείνοντας την πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία της η κυρία Καρίκη ευχαρίστησε τον Όμιλο Inner Wheel Ρόδου για την πολύτιμη όπως είπε ηθική, νομική και υλική στήριξη που παρέχει στον Ξενώνα όλους αυτούς τους μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του.
Ακολούθησε η παρουσίαση της πρώτης γυναίκας δικηγόρου στη Ρόδο κυρίας Ρέας Παπαχρήστου- Τσέλιου από την Εθνική Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Inner Wheel Ελλάδος κυρία Φαίδρα Σπανού. Η κυρία Παπαχρήστου- Τσέλιου αναφέρθηκε στη ζωή και την επαγγελματική της σταδιοδρομία και καταξίωση, αφηγήθηκε περιστατικά από τη μακρόχρονη πορεία της στο χώρο της δικηγορίας και στο πώς οι άντρες συνάδελφοί της την αντιμετώπισαν στην αρχή της καριέρας της και στον τρόπο με τον οποίο εκείνη κατάφερε να επιβληθεί σε έναν τόσο ανδροκρατούμενο επαγγελματικό χώρο, στο πώς κατάφερε να συνδυάσει το ρόλο της μητέρας ούσα μητέρα τριών κοριτσιών με το ρόλο της ως επαγγελματίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τόλμη και όραμα ώστε να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.
Την εκδήλωση πλαισίωσε το γνωστό φωνητικό σύνολο «Δέκα με τόνο» υπό τη διεύθυνση της κυρίας Άντζελας Σπανού και με τη συμμετοχή του γνωστού μουσικού κύριου Αντώνη Κυζούλη.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Δέσποινα Μουτάφη, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κύριος Στράτος Καρίκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου κύριος Παύλος Τσίπρας, Δημοτική Σύμβουλος κυρία Μαριάννα Κολώνα και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κύριος Κωνσταντίνος Σαρρής.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...